Odamızda "Ortak Akıl Toplantısı" Gerçekleşti

21 Kasım 2017
Odamızda "Ortak Akıl Toplantısı" Gerçekleşti

Odamızın KOSGEB tarafından kabul gören “Bölgesel Kalkınmada Ar-Ge ve İnovasyon” projesi kapsamında Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. işbirliğinde hazırlanan “Ortak Akıl Toplantısı" 21 Kasım 2017 Salı günü Odamız Batı Eğitim Salonu'nda gerçekleşti.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül'ün iştirak ettiği toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Çorlu İlçe Müdürü Tolga Erkan ve NKÜ Teknopark A.Ş.- Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Gamze Acar katılımda bulundu.

FİRMALARIN GİDEREK ARTAN ÖLÇÜDE ARGE VE İNOVASYON YAPMAYA İHTİYAÇLARI VAR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül; "Küreselleşen ekonomide kuralların değişmesi ve rekabetin zorlaşması ülkeleri teknoloji üretebilen birer bilgi toplumu olma yolunda ilerlemeye zorluyor. Bu nedenle firmaların giderek artan ölçüde ArGe ve İnovasyon yapmaya ihtiyaçları var. Biz de bu ihtiyaçlar dahilinde Odamıza kayıtlı KOBİ’lerin Ar-Ge potansiyellerini belirlemek, analiz etmek ve ücretsiz teknik destekte bulunmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Çorlu da bulunan KOBİ’lerin AR-GE ve İnovasyon alanlarında kurumsal altyapı ve kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlayarak kısa vadede firmalara, uzun vadede de bölge ekonomisinin gelişimine destek olmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal Bölgemizde Ar-Ge ve İnovasyon, KOSGEB Çorlu İlçe Müdürü Tolga Erkan KOSGEB Ar-Ge,  İnovasyon ve Teknoloji Destekleri , NKÜ Teknopark A.Ş. - Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Gamze Acar ise Marka ve Patent, konularında sunum gerçekleştirdiler.