Odamızda "Bölgedeki Coğrafi İşaretler" Toplantısı Düzenlendi

11 Ekim 2016
Odamızda  "Bölgedeki Coğrafi İşaretler" Toplantısı Düzenlendi

İlimizde üretilen ve ilimizle özdeşleşmiş, Ülkemizde tanınırlığa ve bilinirliğe sahip ürünlerin Coğrafi işaretlerinin alınması amacıyla Odamız “Velimeşe Bozası” hakkında çalışmalar yürütülmekte olup; bu çalışmalar kapsamında 11 Ekim 2016 Salı günü, Odamızda "Bölgedeki Coğrafi İşaretler Toplantısı" gerçekleşmiştir.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'ün iştirak ettiği toplantıya;  Ergene Kaymakamı  Fatih Kızıltoprak, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri ve Velimeşe’de boza üretimi yapan firmalar katıldı.

Velimeşe Bozası'nı Marka Haline Getirmek İstiyoruz

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Enis Sülün; "Odamız olarak Velimeşe Bozası'nın tescili konusunda Üniversitemiz ile ortak bilimsel çalışmalar yaparak marka haline getirmek istiyoruz. Bu konuda ayrıca Ergene Kaymakamlığımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz ve Trakya Kalkınma Ajansı ile koordineli olarak çalışacağız. Amacımız bölgemizdeki yöresel ürünümüz olan Velimeşe Bozası'nı bir marka haline getirmektir" ifadelerini kullandı.