Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. İşbirliğinde CNC Programcısı Seviye 4 Sınavları Düzenlendi

11 Eylül 2017

Mesleki Yeterlilik Belgesi CNC Programcısı Seviye 4 sınavları 09-10 Eylül 2017 tarihlerinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Winkelmann Otomotiv Parçaları San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Astaş Alüminyum San. Tic. A.Ş. firmalarında gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan MEYBEM A.Ş. firması uzmanları gözetiminde 102 dakikalık teorik sınav ve sonrasında gruplar halinde performans sınavı yapıldı. 17 adayın katıldığı sınavlar sonunda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, belge aldıkları mesleklerde faaliyete devam edebileceklerdir.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül: 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır. CNC alanında toplam 17 aday ile ilçemizdeki 15.sınavımızı gerçekleştirdik. Üye firmalarımızda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.

MEYBEM A.Ş tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlardır;

-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,

-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,

-Ahşap Kalıpçı Seviye 3,

-Betonarme Demircisi Seviye 3,

-Betoncu Seviye 3,

-Duvarcı Seviye 3,

-İskele Kurulum Elemanı Seviye 3,

-Sıvacı Seviye 3,

-CNC Programcısı Seviye 4,

-CNC Programcısı Seviye 5,

-Metal Sac İşlemeci Seviye 3,

-Metal Sac İşlemeci Seviye 4

-Çelik Kaynakçısı Seviye 3

-Makine Bakımcı Seviye 3

-Makine Bakımcı Seviye 4

-Isı Yalıtımcısı Seviye 3

-Panel Kalıpçı Seviye 3

-İnşaat İşçisi Seviye 2

-Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3

Bu amaçla, TOBB tarafından MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş kurulmuş olup, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiştir.

Sınavlar, TOBB - MEYBEM A.Ş tarafından il / ilçe merkezlerinde yerel bazda gerçekleştirilecek olup; sınav ve belgelendirme talepleri Odamız tarafından alınacaktır.