ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı Açıklandı

24 Nisan 2018
KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı Açıklandı

Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesi hususunda “KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı” açıklandı.

Son Başvuru 22 Haziran 2018

Proje çağrısı için başvuru sisteminin 22 Haziran 2018 Cuma günü saat 23.59’da kapatılacağını dile getiren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Proje Teklif Çağrısına; İller Bazında Başvuru Yapabilecek İmalat Sanayi Sektörleri Matrisine uygun olan imalat sanayi sektörü KOBİ’leri, Tüm illerdeki yüksek teknolojili imalat sanayi sektörü KOBİ’leri (NACE Kodu: 21, 26, 30.3) Tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ’leri, başvurabilecektir. Başvuracak imalatçı işletmeler, imalat yerinin bulunduğu ildeki sektör kıstasına tabidir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekmektedir. 2017 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacaktır. Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hasılatı ve çalışan sayısı sınırı dikkate alınmayacaktır” dedi.         

1.000.000 TL’ye Kadar Destek Verilebilecektir

Volkan; “İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Destek oranı tüm bölgeler için %60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir. Başvuru şartlarını karşılayan KOBİ’ler, ‘rekabet gücünün geliştirilmesi’ genel teması ile ilişkilendirilen aşağıdaki stratejilerden biri veya birkaçını birlikte içeren proje sunabilecektir. Yazılım işletmeleri için 6 numaralı strateji zorunlu, diğerleri seçenektir” ifadelerini kullandı.

KOSGEB Veri Tabanına Kayıtlı ve 2017 KOBİ Beyannamesi Onaylı İşletmeler, İşletme Yetkilisinin E-Devlet Şifresiyle İle Sisteme Girerek Başvurularını Oluşturabilecektir

Proje çağrısının toplam bütçesi; imalat sanayi sektörü için 500 Milyon TL’dir diyen Volkan; “Yazılım sektörü için 200 Milyon TL olmak üzere toplam 700 Milyon TL’dir. Başvuru yapılmış olması işletmeye herhangi bir hak doğurmayacaktır. Başvurular, KOSGEB tarafından belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlanacak ve puan sıralamasına göre bütçe imkanları dahilinde desteklenmesi mümkün olan sayıdaki başvuru desteklenecektir. Proje Teklif Çağrısına erişilebilecek link, Proje Başvuru Formu Örneği, Başvuru Kılavuzu, İller Bazında Başvuru Yapabilecek İmalat Sanayi Sektörleri Matrisi, Kurul Değerlendirme Kriterleri Tablosu, OECD İmalat Sanayi Sektörleri Teknoloji Düzeyi Sınıflandırma Tablosu ve programın Uygulama Esasları, www.kosgeb.gov.tr adresinde ‘Destekler’ menüsünden ‘KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı’ alt menüsü seçilerek incelenebilecektir.  Son başvuru tarih ve saatinden önce başvuru sahibi tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve 2017 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir” açıklamasında bulundu.

GÜNCEL