VIII. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi

30 Mart 2015

İlgi: TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin 19.03.2015 tarihli ve 61.4/316 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 16 - 18 Nisan 2015 tarihlerinde, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde; 1.sini 2001’de düzenlediği ve 2015’te ulusal çapta 8. sini gerçekleştiği VIII. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi yapılacağı bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda, İşçi sağlığı ve iş güvenliğinde temel amaç; sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması, çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması, üretimin devamlılığının sağlanmasıdır. İşyerinde sağlık ve güvenlikle ilgili şartları sağlamak; işverenin öncelikli ödev ve sorumluluğudur. Çalışanlar da alman her türlü tedbire ve talimatlara uymakla yükümlüdürler. İlgili düzenlemeleri hazırlamak ve uygulanmasını denetlemek ise elbette devletin görevidir. Bu ise ancak tarafların uzlaşma içerisinde işçi sağlığı ve güvenliğinin önemine inanmaları ile mümkündür.

Detaylı bilgi www.isgkongresi.org adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.