Toplantı

Toplantı

Tarih     :14/11/2014

Sayı       : 11175

İlgi: T.C. Tekirdağ Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün 10.11.2014 tarihli ve 29403255-051.99/2712 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün Sanayi Sicil Kayıtları baz alındığında, İlimizde faaliyet gösteren 1450 firmanın yaklaşık 400 tanesi tekstil sektöründe faaliyet göstermekte ve sanayi sicil kayıtlarına göre ilimizde istihdamın yaklaşık yarısını bu firmaların oluşturduğu bildirilmiştir.

Tekstil sektörü gerek ihracat ve gerekse istihdam açısından her zaman ülkemizin lokomotif sektörü olduğu, mevcut rekabetçi konumunu muhafaza edebilmesi ve karlılığını artırabilmesi için sektörün basit ürünlerden katma değeri yüksek teknik tekstile dönüşümü 2023 vizyonu çerçevesinde belirlenmiş ulusal stratejik hedeflerimizden biri olduğu belirtilmiştir.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş Tekirdağ Sanayiciler Demeği, Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB birlikteliği ile teknik tekstile dönüşüm çalışması başlatılmış ve bir yol haritası oluşturulmuş olup söz konusu yol haritası basit, net ve doğrudan hedefe dönük olup hazırlanan çalışmanın, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Teknik Tekstiller Uzmanı Prof Dr. Özer GÖKTEPE tarafından 18 Kasım 2014 günü saat 14.00 Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda tekstil sektör temsilcileri ile paylaşılacağı, gelecek öneri ve eleştiriler doğrultusunda yol haritasına ön şekil verileceği bildirilmiştir.

Toplantıda, Teknik Tekstil ürünlerinin üretimini yapmaya istekli tekstilcilerimiz tespit edilerek, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından oluşturulacak özel bir ekiple firmalar bünyesinde çalışmalar yapılacağı bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.