I. Bölgesel Ticaret Hukuku Sempozyumu

I. Bölgesel Ticaret Hukuku Sempozyumu

Tarih     :10/11/2014

Sayı       : 10982

İlgi: Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın 07.11.2014 tarihli ve 2602 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonraki süre zarfında şirketler, şahıs işletmeleri, tacirler için uygulamada ortaya çıkan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara çözüm önerileri getirmek gerekliliği ortaya çıkmıştır, Bölgemizde faaliyet gösteren gerek şahıs işletmeleri gerekse şirketler zaman zaman hukuken zor duruma düşmekte, bir takım hukuki engellerle karşılaştıklarında çözüm noktasında yardıma ihtiyaç duymaktadırlar.

Edirne Ticaret Odası, Trakya Üniversitesi ve Alman Türk Hukuk Akademisinin ortak düzenleyeceği ve Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı ve Alman Türk Hukuk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Erol ULUSOY'un konuşmacı olarak katılacağı ve bölgemiz işletmelerine yönelik hukuki sorunların çözüm yollarının tartışılacağı bir sosyal sorumluluk projesi olarak "I. Trakya Ticaret Hukuku Sempozyumu" gerçekleştirecektir.

Geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan I. Trakya Ticaret Hukuku Sempozyumuna, Trakya Bölgesindeki tüm işletmelerin, Üniversitelerin ve ilgili bölümlerin akademisyenleri ile öğrencilerinin, Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebecilerin, bölgedeki tüm Meslek Kuruluşu ve Odaların davet ve katılımı öngörülmektedir.

Program; Sempozyumun 1. Oturumunda; Ticaretimi Şahıs Olarak mı Şirket Olarak mı Yapmalıyım? Avantajlar-Dezavantajlar, Şirket Türleri, Şirket Yönetimi, Sorular- Cevaplar, 2. Oturumunda; Ortaklar Arası Sorunlar ve Çözümler, Şirketlerin Mali Sıkıntıları ve Ticaret Hukuku, Alacağımı Nasıl Teminat Altına Alabilirim?, Ticari Banka Kredi Sözleşmeleri ve Kefalet, Sorular-Cevaplar olarak seyir edecektir.

Söz konusu sempozyum 18 Kasım 2014 Salı günü saat 13.00 - 16.30 saatleri arasında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meriç Toplantı Salonu'nda düzenlenecektir.

Bilgilerinize sunarız.