nşaat İskeleleri Üretim, Kurulum ve Kullanımında Güvenlik Toplantısı

Tarih     :09/10/2014

Sayı       : 10046

İlgi: TOBB'nin 30.09.2014 tarihli ve 0515-344/18596 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, ülkemizde iş kazalarının en yoğun yaşandığı sektörlerden birisi inşaat sektörü olduğu belirtilmiş olup sektörün yapısı gereği, yüksekte çalışmadan kaynaklanan düşme sonucu yaralanmalar ve ölümler inşaat sektörünün ölümcül iş kazaları bakımından en ön sıralarda yer almasına sebebiyet vermekte olduğu belirtilmiştir.

Bu çerçevede, iskelelerin standartlara uygun üretilmesi ve bu sürecin belgelendirilmesi ile iskelelerin kurulum, değiştirme, söküm ve kullanım aşamalarında uygulanacak güvenlik tedbirleri, yasal yükümlülükler ve denetim mekanizması konularında bilgilendirme ve karşılıklı değerlendirme toplantısı düzenlenmesinde yarar görülmüştür.

TOBB sosyal tesislerinde 14.10.2014 tarihinde saat 13:30'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Türk Standartları Enstitüsü işbirliğinde gerçekleştirilecek toplantının programı ekte tarafınıza sunulmuştur.

Bilgilerinize sunarız.