Polonya Yatırım Semineri

Tarih     :16/09/2013

Sayı       : 9701

İlgi: TOBB'nin 09.09.2013 tarihli ve 0411/18887 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, DEİK/Türk-Polonya İş Konseyi karşı kanadı Türk-Polonya İşadamları Demeği (PTBC) tarafından 24-25 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul'a üst düzey bir işadamları heyeti ziyareti gerçekleştirileceği ve 25 Eylül 2013 tarihinde TOBB Plaza / İstanbul'da, 09:00-14:00 saatleri arasında "Polonya Yatırım Semineri" ve ardından ikili firma görüşmeleri düzenleneceği bildirilmektedir. Ayrıca, Polonya eski Başbakanı Kazimierz Marcinkiewicz'in de onurlandıracağı toplantıda, önde gelen uluslararası danışmanlık firmaları Deloitte ve Dentons yetkilileri tarafından, Polonya ulusal yatırım programı sektörel örnekler ile sunularak, Polonya'da yabancı sermayeli şirket kuruluşları ve dikkat edilmesi gereken hususlar, cazip yatırım alanlarına ilişkin detaylı bilgi aktarılacağı ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, 2004 yılında AB Üyesi olan Polonya'nın, Avrupa Birliği'nin 6. büyük ekonomisi olup küresel ekonomik krizden olumsuz yönde etkilenmemiş, güçlü ve yüksek gelirli bir ekonomisinin bulunduğu, Orta Avrupa'da Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olduğu, ikili ticaret hacmimizin yılsonunda 5 milyar dolan aşmasının beklendiği ve ülkemizi ziyaret edecek olan Polonya işadamları heyetinin Türkiye'ye yönelik yatırım, şirket satın alma ve birleşmeleriyle ilgilenmekte olduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda, anılan toplantı programı ve katılımcı listesine TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr ) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altında, "Uluslararası İş İmkanları/ Özelleştirme ve Yatırım Projeleri" bölümünden ulaşılabilmektedir. Programa katılım için web sitesinde yer alan katılım formunun doldurularak en geç 20 Eylül 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar DEİK'e (Dilek Tuna, [email protected]. tel: 2012 339 5036) iletilmesi gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.