Türk-Macar İş Forumu ve İkili Görüşmeler

Tarih     :03/09/2013

Sayı       : 9280

İlgi: TOBB'nin 26.08.2013 tarihli ve 0411/18090 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, İstanbul Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Merkezi ve DEİK/Türk-Macar İş Konseyi işbirliği ile 5 Eylül 2013 Perşembe günü 10:30-17:00 saatleri arasında İstanbul Sanayi Odası Odakule Taksim Salonu'nda Türk-Macar İş Forumunun ve firmalar arası ikili görüşmelerin düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Macaristan ile ticaret hacmimizin son yıllarda hızla artarak geçtiğimiz yılın sonu itibariyle 2 milyar Dolara yaklaştığı, Macaristan ile ticaretimizin %90'ını sanayi ürünlerinin oluşturduğu, makine ve akşamları ile elektronik ekipman ve motorlu taşıtların önde gelen ürünler arasında yer aldığı ifade edilmektedir. Orta Avrupa'da bölgesel bir merkez konumunda bulunan Macaristan'ın, Almanya gibi ikili ticaretimizin yüksek olduğu büyük pazarlara yakınlığı ile öne çıktığı belirtilmektedir. Macaristan'daki iş ve yatırım ortamı ile çeşitli sektörele ilişkin bilgilere http://www.hita.hu/en/Content.aspx?ContentID=d6b7edb4-17aa-42a4-8d70-470fa0f74895 adresinden ulaşılabilmektedir.

Ayrıca, Macar heyetinde enerji, inşaat ve mimarlık, bilgi ve iletişim teknolojileri, elektronik, gıda ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren önemli Macar firmaların temsilcilerinin yer aldığı bildirilmektedir.

Söz konusu etkinliğe ilişkin katılım formu, taslak program ve Macar heyet listesine TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler" bölümünden ulaşılmaktadır. Katılmayı arzu eden kurum ve kuruluşların katılım formunu doldurarak İstanbul Sanayi Odası'na (Ezgi Arslan; Tel: 0212 292 21 57-171, [email protected]) 3 Eylül 2013 Salı gününe kadar iletmeleri gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.