Türkiye-Pakistan Enerji ve Madencilik İşbirliği Toplantısı

Tarih     :03/09/2013

Sayı       : 9275

İlgi: TOBB'nin 27.08.2013 tarihli ve 0411/18167 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, "Türkiye-Pakistan Enerji ve Madencilik Alanında İşbirliği Toplantısı", DEİK/Türkiye-Pakistan İş Konseyi ev sahipliğinde, 6 Eylül 2013 tarihinde, 14.00-17.00 saatleri arasında, İstanbul TOBB/DEİK Hizmet Binası VİP Salonunda, Pakistan Federal Hükümeti ve Pakistan eyaletlerinden gelecek olan yetkililerin katılımıyla düzenlenecektir.

Pakistan'ın önümüzdeki dönemde önemli gündem maddelerinden biri artan enerji ihtiyacının karşılanmasıdır. Önemli miktarda yatırım ihtiyacı bulunmakta, enerji verimliliğinin yükseltilmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması bakımından da yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının arttırılması gerekmektedir.

Türkiye-Pakistan Enerji ve Madencilik Alanında İşbirliği Toplantısı'nın amacı, Türk ve Pakistan enerji sektöründen kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirmek ve iki ülke arasında enerji konusunda işbirliği olanaklarının arttırılmasını ve çeşitlendirilmesini sağlamaktır. Toplantı kapsamında katılımcılara, Pakistan'dan gelen üst düzey kamu sektör temsilcileri ile sektörel değerlendirme yapma imkânı sunulacak olup, "yenilenebilir enerji, hidro, termal, kömür, rüzgar ve güneş, elektrik santralleri, elektrik santrallerinin modernizasyonu ve linyit üretimi" konularında uzmanlarca yapılacak çalışmaların da sonuçlan ele alınacaktır. Toplantıya katılan her firma temsilcisine Pakistanlı enerji uzmanlarıyla bire bir görüşme imkânı sağlanacaktır.

Toplantıya katılmayı arzu edenlerin, TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr ) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları - Ülke Duyurulan / Pakistan bölümünde yer alan katılım formunu doldurarak, en geç 5 Eylül 2013 mesai saati bitimine kadar DEİK'e (e-posta: [email protected]. Tel: 0212 339 50 83, Faks: 0212 270 37 84) iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.