4 Mayıs 2015
Çorlu TSO, TOBB’un 71’inci Mali Genel Kurulu´na Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 71'inci Mali Genel Kurulu, Anıtkabir ziyareti ile başladı.

TOBB heyeti adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının akabinde; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 71'inci Mali Genel Kurulu 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi.

TOBB'un 71'nci Mali Genel Kurulu'na Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve delegeler katılımda bulundular.

Mali Genel Kurul'a katılan Çorlu TSO Heyetinde; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Genel Kurul Delegeleri; Volkan Çelebi, Muammer Sert, Levent Bormalı, Mustafa Filiz, İbrahim Gönül, Sinan Kumyol, Atilla Gaygusuzoğlu, Ümit Kurtulmuş, Bülent Mutlu, Göksel Şahin, Yavuz Uylaş, Serkan Üzer, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hüseyin Ersoy, Fatih Keskin ve TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Perin, yer aldılar.

" SANAYİMİZDE YAPISAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI VAR "

Toplantı'nın açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu "Yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikayesi yazmalıyız. Firmalarımızın yaşadığı çeşitli sıkıntılara hızlı çözümler üretmeliyiz. Sanayimizde de yapısal dönüşüm ihtiyacı var. Zira ürettiklerimiz çoğunlukla orta teknolojili ürünlerden oluşuyor. İleri teknoloji içeren ürünlerin payıysa bir türlü artmıyor. Ülkemizdeki kısıtlı kaynakların, daha az katma değerli alanlar yerine, sanayi yatırımına yönelmesini sağlamalıyız. Yüksek katma değerli sanayi faaliyetleri özel programlarla desteklenmeli" dedi.

" TÜRKİYE KAZANMAYA DEVAM EDECEK "

Hisarcıklıoğlu; Biz dünyayla rekabet ettikçe, işçimiz kazandı, halkımız kazandı, Türkiye kazandı. Türkiye kazanmaya devam edecek.Benim umudum var. Nereden nerelere geldik, daha da ileri gideceğiz. Emekliyorduk, yürüdük, şimdi koşuda herkesi geçeceğiz. Türkiye, Dünya'nın en büyük ekonomilerinden biri olacak. Çalışacağız, üreteceğiz, rekabet edeceğiz, bu ülkeyi daha da zenginleştireceğiz. 500 milyar dolar ihracat yapacağız. Dünyada tanınan en az "10 Türk markası" üreteceğiz.Paris'in sokaklarını, New York'un caddelerini, Şangay'ın meydanlarını Türk markalarıyla donatacağız. Davamız Türkiye, sevdamız Türkiye. Allah'ın izniyle hep birlikte aynı ruh aynı heyecan ile başaracağız" diyerek sözlerini tamamladı.

HABER GÖRSELLERİ