İş Güvenliğinin Teknik ve Hukuki Boyutu Çalıştayı 04-05 Nisan 2012

23 Mart 2012

İş Güvenliğinin Teknik ve Hukuki Boyutu Çalıştayı

AB'ye Uyum Sürecinde İş Güvenliğinin Teknik ve Hukuki Boyutu Çalıştayı

Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle kurulan ve elli bir ülkede 600 yerel ortakla faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı'nın bölgemizdeki çalışmalarını yürüten AİA - Çorlu İrtibat Bürosu'nun faaliyetlerinden biri olarak, bölgemiz firmalarını İş Sağlığı ve Güvenliği ve bu konudaki değişiklikler hakkında bilgilendirmek amacıyla, "AB'ye Uyum Sürecinde İş Güvenliğinin Teknik ve Hukuki Boyutu" konulu çalıştay, 4 - 5 Nisan 2012 tarihlerinde odamızda gerçekleştirilecektir.

Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı bir işin kalitesini tayin eden temel unsurlardan biri. AB bu alanda oldukça kapsamlı bir mevzuata sahip. AB'ye giriş sürecinde İş Güvenliği konusunda çok sayıda yönetmelik çıkmış ve çıkmaya da devam ediyor. "İş Güvenliği" alanında son dönemde yaşanan gelişmeler ışığında, konunun teknik ve hukuki açıdan incelenerek bütünsel bir yaklaşım oluşturulmasının amaçlandığı çalıştayımıza katılımınızı rica ederiz.

KONULAR

1. Gün: 4 Nisan 2012 Çarşamba, 10:00 - 16:30

Ø  Türk Hukuk Sistemi ve Normlar Piramidi

Ø  İSG açısından İş Kanunun ve ilgili diğer kanunlar

Ø  İSG yönetmelikleri ve taraflara getirdiği yükümlülükler - Genel

Ø  İş kazası ve tarafların sorumluluk, hak ve cezai hükümlülükleri

Ø  İşyeri Sağlık Güvenlik Birimleri ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri

2. Gün: 5 Nisan 2012 Perşembe, 09:30 - 17:00

Ø  İSG Kültürü

Ø  Temizlik ve Düzen

Ø  İş İzin Sisteminin Kurulumu

Ø  Kişisel Koruyucu Donanımlar

Ø  Gürültü

Ø  Ergonomi

Ø  İş Makine ve Araçları

Ø  Basınçlı Ekipmanlar

Ø  Kimyasalların Sınıflandırılması ve Etiketlenmesi

Ø  Güvenlik Bilgi Formları

Ø  Güvenlik ve Sağlık İşaretmelesi

Ø  Etiketleme ve Kilitleme

Katılım Koşulları:

Çalıştaya katılım ÜCRETSİZDİR. Çalıştaya katılım için katılımcının adı ve soyadı, firma adı, telefon ve faks numarası bilgilerini en geç 2 Nisan 2012 tarihine kadar, [email protected] adresine e-posta ile gönderiniz.

Eğitmenler: Serkan Küçük (Kimya Müh. MSc. ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı), Gökhan Küçük (Avukat)

Yer: Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu

Detay ve kayıt için