Çorlu TSO´dan "Ar-Ge Hibe Destekleri ve İhracat Teşvikleri" Semineri

28 Kasım 2012

Odamız tarafından 28 Kasım 2012, Çarşamba günü düzenlenecek; aşağıda programı sunulan "AR-GE Hibe Destekleri ve İhracat Teşvikleri" seminerimize  katılımınızdan memnuniyet duyarız.

PROGRAM :

Eğitim Tarihi : 28 Kasım 2012, Çarşamba

Saat                : 14:00- 18:00

Konuşmacılar:
Erden TÜZÜNKAN Yönetim Kurulu Eş Başkanı (alkaze/yenilikçi mühendislik)

Selcen KARACA Pazarlama ve Satış Yöneticisi (alkaze/yenilikçi mühendislik)

Konu Başlıkları :
Bölüm 1                       : AR-GE Destekleri
 ( *AR-GE Ne Değildir? * AR-GE Neden Gereklidir? * AR-GE Harcamaları * Yenilik ve AR-GE * AR-GE Aşamaları * AR-GE Projeleri Değerlendirme Boyutları * Destek Kapsamı Dışındaki Projeler * TÜBİTAK TEYDEB Destekleri)

Bölüm 2                       : Yönetim ve Pazarlama Destekleri ( * KOBİ Nedir? * KOBİ Ölçeğinde ki İşletmelerin Sektörel Dağılımı * KOBİ Proje Destek Programı- Desteklenen Giderler * Örnek KOSGEB KOBİ Projesi)

Bölüm 3                       : İhracat Destekleri (* Turquality Programının Amacı * Turquality Destek Oranı * Turquality Marka Programı Destek Oranı * Turquality Ön Başvuru Koşulları * Firma İnceleme Kriterleri * Başvuru Süreci * Turquality Kapsamında ki Bazı Firmalar * Ekonomi Bakanlığı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği)

Bölüm 4                       : Yatırım Destekleri (KOSGEB KOBİ Endüstriyel Uygulama Destek Programı * Kalkınma Ajansı Destekleri- Destek Kalemleri- Destek Yapısı)

Bölüm 5                      : Soru- Cevap.

Yer : Çorlu TSO Meclis Salonu (Hizmet binası/ 3.kat)

L.C.V. :
 B.Özcan KAZAR- [email protected] -  [email protected]<mailto:[email protected]>

Tel: 652 7978- 652 7979 (Dah.:119)