Çorlu TSO Devlet Teşvikleri Bilgilendirme Semineri

13 Ağustos 2012

SAYIN ÜYEMİZ,

13/08/2012

Odamız tarafından 24 Ağustos 2012, Cuma günü; Yatırım ve Yönetim Danışmanı Serap ÖZEL'insunumunu gerçekleştireceği aşağıda programı sunulan "Devlet Teşvikleri" Bilgilendirme Seminerimize katılımınızdan memnuniyet duyarız.

PROGRAM :

Kayıt                           : 13:30

Seminer Başlangıç      : 14:00

Ara                              : 14:45

Seminer 2.oturum      : 15:00

Ara                              : 16:15

Soru -Cevap               : 16:30

Seminer Bitiş             : 17:00

Yer : Çorlu TSO Konferans Salonu (Hizmet binası)

KONU BAŞLIKLARI: Uluslar arası Destekler : Pazar araştırma desteği  (yılda 10 gezi her ülke bazına 7.500 $ hibe) Marka tescil desteği (uluslar arası marka tescillerinde 50.000 $'lık hibe, Ofis, şube, showroom, mağaza,depo,stand desteği (yılda 15 birim ve 4 yıl destekli) Tanıtım desteği (ticari şirketleri için yılda 150.000$ sınai şirketler için yılda 250.000 $ ve 4 yıl destekli, E-ticaret sitelerine üyelik desteği (en fazla 5 internet sitesine 3 yıl destekli), Turqualty . Ulusal Destekler: KOBİ vasfındaki firmalara kullandırılan desteklerdir; Nitelikli eleman desteği (20.000 TL 3 yıl sınırlı), AR-GE desteği (değişken oranlarda), Genel Proje desteği (maksimum 150.000 TL ye kadar %50 oranlı), Girişimcilik desteği. TÜBİTAK Destekleri : * KOBİler de dahil olmak üzere KOBİ , sanayici, üniversite ayaklarına yenilik , ürün maliyet düşürücü , kalite artırıcı, v.b. konularda ki projelere 400.000 TL ila 1.000.000 $ arası limitli %60-%70-%75 destekli hibelerdir. * Dâhilde İşlem İzin Belgesi : DİİB ihracat/ithalat yapan firmaların kullanması gereken ve ithalat esnasında gümrükte vergi yerine teminat mektubu kullanılabilen, ihracatı çoğaldıkla vergi teminat yükümlülüğünün %5 - %1 oranlarına tekabül edebilme şansı yaratan çok önemli bir belge türüdür. * Yatırım Teşvik Belgeleri : Günümüzde güncelliğini koruyan turizm, sanayi, eğitim, sağlık, bilişim, otomotiv sektörlerinde yatırım yapan yatırımcıya sağlanan destekleri kapsamaktadır. Destek kapsamı bölgesel oranlara ayrılmıştır.  OKS Belgesi  : 2011 yılında yürürlüğe giren belge olup özellikle ithalatçı/ihracatçılar için büyük önem taşımaktadır. Gümrük işlemlerinde (ithalat ve ihracat ) ürünlerin gümrükte bekleme yapmaksızın firmaya ulaşmasını ve ithalat esnasında ödenmesi gereken vergi TM karşılığında %1 veya %5 oranında ödenerek ürünlerin firmaya ulaşmasını sağlar. Gerek vergisel, gerek maliyet, gerek süre açısından firmalara ciddi menfaatler sağlayan teşvik belgesidir.

L.C.V. : Canev SUNDUR - [email protected] [email protected]

Tel: 652 7978- 652 7979 (Dah.:122)