14 Ağustos 2014
Çorlu TSO´dan Keşan TSO ve Gelibolu TSO´ya Ziyaret
    Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Hüseyin Ersoy ve Haşim Yiğit, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası'na 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü bir dizi ziyarette bulundular.

Çorlu TSO heyeti ilk olarak Keşan TSO'yu ziyaret etti.

"ÇORLU TSO 'AĞABEY' KURULUŞ NİTELİĞİNDEDİR"

Toplantıda konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Çorlu, nüfus olarak,  yaşam alanı büyük bir ilçedir. Keşan TSO'yu ziyaret eden Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün başta olmak üzere Çorlu TSO heyetine teşekkür ediyoruz. Bizi bugün onurlandırdılar. Bu ziyaretler bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Çorlu ağabey kuruluştur. Tekirdağ ve Edirne'ye baktığımızda onların da üzerinde ekonomik ve nüfus potansiyeli olan Trakya'nın en büyük yaşam merkezidir. Çorlu TSO'nun geliş sebepleri tanışma, dayanışma toplantısıdır. Toplantıdan sonra da hep birlikte odamızı misafirlerimize  gezdireceğiz" ifadelerini kullandı. Ardından Helvacıoğlu, Keşan TSO'nun yaptığı çalışmaları, slayt eşliğinde anlattı.

"KEŞAN'A OSB KURULMASI BÖLGEYE ÇOK FAYDALI OLACAKTIR"

Helvacıoğlu'nun konuşmasından sonra söz alan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, "Keşan için, daha birçok hizmetlere damga vuracağınıza gönülden inanıyorum. Yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduk. Bundan sonra birlik içinde ortak projelere de imza atacağız" diyerek, Çorlu TSO'nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

"ERGENE'Yİ KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDUK"

Enis Sülün, Keşan'a Organize Sanayi Bölgesi (OBS) kurulmasının bölgeye çok faydalı olacağını ifade ederek, "Bölgemizde yer alan dağınık sanayileşmeden dolayı çevremiz zarar gördü. Hepimizin bildiği gibi Ergene Nehri'nin kirliliğinden dolayı içinde canlı barınamamaktadır. Şu anda bölgemizde bununla ilgili sanayicilerin de katkılarıyla yapmayı planladığımız büyük bir proje var. 3 tane arıtma tesisi yapılıyor. Bu arıtma tesislerini birleştirilerek, tek bir kanalla Marmara Denizi'ne verilmesi planlanıyor. Vali Bey'in ve organize sanayi yönetimlerin katkılarıyla, en kısa zamanda Ergene'yi kurtaracağız. Yeraltı suları azaldığı için su sıkıntıları başladı. Meriç'ten su getirme projesi var. Bu da yapılırsa bölgeyi bu sıkıntıdan kurtaracağız. Onun için organize sanayi  bölgesinin kurulması, önceden tedbirli olunması şartıyla bölgeye çok fayda getirir. Kirliliği ortadan kaldırır, istihdam yaratır. Onun için OSB'nin kurulmasında fayda var" şeklinde konuştu.

Karşılıklı görüşlerin konuşulmasından sonra  Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Enis Sülün'e plaket takdim etti.  Ziyaret, Çorlu TSO Heyetine Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın gezdirilmesi ile son buldu.

Çorlu TSO heyeti; aynı gün içerisinde Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı İbrahim Özen'e de ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Trakya bölgesi olarak Oda ve Borsalarımızın bu tür ziyaretleri gerçekleştirmelerinin birlik ve dayanışmayı daha da artıracağına inanıyorum" diyerek odamız faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Gelibolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özen ise ziyaretlerinden dolayı Çorlu TSO heyetine  teşekkür ederek Gelibolu hakkında bilgiler verdi ve işbirliği olanakları konusunda fikir alışverişinde bulundular.
HABER GÖRSELLERİ