Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün VII. Ticaret Ve Sanayi Şurası´na Katıldı

8 Ağustos 2014
  Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 07 Ağustos Perşembe günü TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirilen VII. Ticaret ve Sanayi Şurası'na Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün katılımda bulundu.

VII. Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların da katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 bölge ve 3 büyük ilin ayrı ayrı sunum yaptığı şurada Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Odaları Konseyi, Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Borsaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi de kendilerine ait sorunları ve çözüm önerilerini hükümetle paylaştılar.

"TOBB TÜRKİYE'NİN ÇİMENTOSU"

TOBB'un sadece ekonomik büyümeye katkı yapmadığını, 81 vilayette ve yurt dışında örgütlendiğini dile getiren Erdoğan, "TOBB, ahilik geleneğini yaşatarak, toplumsal refaha, kardeşliğe ve dayanışmaya çok önemli katkılar sağlıyor" şeklinde konuştu.

TOBB'u "Türkiye'nin çimentosu" olarak değerlendiren Erdoğan, "Elbette TOBB'un Filistin ve Türkmenler konusundaki duyarlılığını da ilgiyle takdir ediyoruz. Dün, yardımcım Beşir Bey ve AFAD Başkanım ile hayırlı bir toplantı gerçekleştirdiniz. Hem Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz hem de Gazze için 25 bin aileye toplamda 25 tır yardım paketi gönderiyorsunuz. Bu hayırlı yardımlarınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyor, sizleri yürekten kutluyorum" dedi.

"REFORM ATEŞİ CANLANMALIDIR"

Şura’nın açılış konuşmasında iş dünyası olarak huzur ve istikrardan yana olduklarını belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; "Ekonomide atılım yapmamızı sağlayan reform ateşi yeniden canlansın” dedi. İcracı ve reformcu anlayışın devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörünün bu anlayış ile büyük başarı hikayeleri yazdığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’a da özel sektöre desteklerinden dolayı teşekkür eden Hisarcıklıoğlu; “Belki de Başbakan olarak burada bizimle son defa bulunuyorsunuz. Ama bundan sonra da, hem kalben hem de fiziken, sizin bu camianın yanında olmaya devam edeceğinize, hepimiz yürekten inanıyoruz. Zira Başbakanlık görevini üstlendiğiniz andan itibaren sorunlarımızı, sıkıntılarımızı dinlediniz. Bizlerle istişare ettiniz ve çözüm aradınız. Pek çok reformu hayata geçirdiniz. Bize önderlik yaptınız. Birlikte çok sayıda yurtdışı temasta bulunduk" dedi.
HABER GÖRSELLERİ