5 Ağustos 2015
Trakya Bölgesi Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı Tekirdağ TSO´da Gerçekleşti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) düzenlediği Trakya Bölgesi Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı, 4 Ağustos 2015 Salı günü Tekirdağ TSO'da gerçekleşti.

Toplantıya; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcileri Halil Sait Güler ve Altuğ Gül, Kalkınma Bakanlığı Temsilcisi Deniz Şahin, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı(TEPAV) temsilcisi Burcu Merve Çankırılı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Oda ve Borsaların Genel Sekreterleri ile temsilcileri ve akademisyenler katılımda bulundular.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay; Trakya Bölgesi, geçmişten günümüze kadar önemli bir tarım, ticaret ve turizm merkezi olmuştur. Trakya Bölgesinde artan sanayileşme hareketleri hızla ivme kazanmış ve bugün Türkiye ekonomisine katma değer ve istihdam sağlayan bölgelerin başında gelmektedir. Trakya Bölgesi, bir bölgenin yatırım için tercih nedenleri olan doğal kaynaklar açısından sahip olduğu yüksek kömür rezervleri, doğalgaz yer altı su rezervi, pazar ve finans açısından yatırımcı için cazip bir bölge olma özelliğini fazlası ile taşımaktadır, dedi.

ORTAK FİKİR ÜRETME BİLİNCİ İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Kalıcı ekonomik başarıların ancak yerel kalkınma ile mümkün olacağını belirten Günay, Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın rekabet güçlerinin artırılması için çalışmalarda bulunmak Odaların temel hedeflerinden biridir. Ortak fikir üretme bilinci ile tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yaparak yeni projeler üretilmesine katkı sağlamalıyız. Akademisyenlerimizle birlikte bölgenin sorunlarını iyi analiz ederek bölgemize öncelik vererek yerel kalkınmanın fitilini bu toplantıda ateşlemeliyiz, ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Kalkınma Bakanlığı Temsilcisi Deniz Şahin ve TEPAV temsilcisi Burcu Merve Çankırılı, gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'den gelen akademik danışmanların gerçekleştirmiş olduğu sunumların ardından Kalkınma Ajansı İl Yatırım Destek Ofisi Temsilcileri ile Üniversite ve Teknokent Temsilcilerinin konuşmalarıyla devam eden toplantı, katılımcıların talep ve önerilerinin ardından sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ