Çorlu TSO Çorlu Kobileri Dış Ticarete Hazır Projesi KOSGEB Tarafından Onaylandı

24 Ağustos 2015
Çorlu TSO Çorlu  Kobileri Dış Ticarete Hazır Projesi KOSGEB Tarafından Onaylandı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) tarafından hazırlanan Çorlu Kobileri Dış Ticarete Hazır proje başvurusu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından onaylandı.

Konu hakkında açıklama yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; Teknoloji geliştirme, ticaret ve ticaret yaparken de ileri teknolojiden yararlanarak yeni alanlar ve ürünler yaratma yarışı her geçen gün daha ileri bir boyuta ulaşırken bu yolla erişilen güç, milletler için dünya piyasalarında büyük bir rekabet alanını da beraberinde getirmektedir. Bu yarışta başarılı olmanın temel şartları sürekli kalite, ileri teknolojiye ulaşma, ürün skalasında zenginlik, eğitimli ve nitelikli iş gücü ve ucuz maliyet olarak belirginleşmektedir” dedi.

Dış Ticaret Yolunda Bir Hayli Yol Almamız Gerekmektedir

Türk ekonomisinin, dış pazarlarda hatırı sayılır boyutta bir yer edinmekle birlikte hedeflenen noktaya ulaşamadığını dile getiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; Gelişmiş ülkelerle yaptığımız ticari mukayeselerde bizden daha az nüfusa, yüz ölçüme ve ham maddeye, daha kötü doğal şartlara sahip bir çok ülkenin bizim  önümüzde yer alması, doğrusu dış ticaret yolunda bir hayli yol almamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Şayet, küresel rekabet ortamı içerisinde KOBİ’lerimizi hedeflediğimiz yere ulaştırmak istiyorsak yapacağımız şeylerin en başında daha çok çalışmak gelmektedir. Ancak, bu öyle bir sistematik içerisinde olmalıdır ki, sadece devlet değil; özel sektör, üniversiteler, araştırma kuruluşları, çalışanlar ve bütün insanlarımız uyumlu bir şekilde bu çalışma ortamı ve temposu içerisinde yer alabilmelidir, ifadelerini kullandı.
Proje Kapsamında Her Ayın Son Haftasında Belirlenecek Bir Gün İçerisinde Danışmanlık  Sağlanacaktır

Trakya’nın en büyük, Türkiye’nin ise sayılı odalarından biri olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 750’yi aşkın sanayi kuruluşu ile Türkiye’nin en büyük 4. sanayi bölgesi olduğunu, 365 Oda ve Borsa içerisinde de 11. sırada yer aldığını belirten Çorlu TSO  Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; Bölgede 5 adet sanayi bölgesi mevcut olup, aynı zamanda Avrupa Serbest Bölgesi’ne sahiptir. Bölgemiz bu imkanlara ve yatırımlara sahip olmasına rağmen Çorlu’da ki mevcut dış ticaret potansiyelinin belirsizliği hem bölgesel hem de firmalar bazında sorun oluşturmakta ve hedeflenen noktaya ulaşamamaktadır. Gerek üyelerin nitelikleri gerekse sanayi bölgesi olması dolayısıyla bu proje ile, Çorlu ilçesinin mevcut KOBİ  Dış Ticaret potansiyelinin belirlenmesi, uygun yatırım alanlarının ortaya konması, bölgeye yatırım yapmak isteyen ve bölgeden ihracat yapmak isteyen  yatırımcıların sağlıklı kararlar almalarına yardım edecek verilerin ortaya çıkması için Bölgesel Dış Ticaret Analiz çalışması yapılacaktır. Buna müteakip çıkan veriler sonucunda dış ticaret konusunda sorunlar yaşayan ve dış ticaret yapmak isteyen firmalara yıl içerisinde 4 defa ücretsiz geniş kapsamlı dış ticaret eğitimleri verilmesi planlanmaktadır. Bu eğitimlere ek olarak basımı ve tüm üyelere dağıtımı yapılacak rehber niteliğinde broşürler ile dış ticaret konusunda yönlendirici bilgiler aktarılacaktır. Ayrıca Odamız dahilinde proje kapsamında her ayın son haftasında belirlenecek bir gün içerisinde danışmanlık sağlayacak bir Dış Ticaret Uzmanı üye firmalara ücretsiz teknik yardımda bulunacaktır, dedi.