20 Ekim 2015
Çorlu TSO Heyeti İspanyada Düzenlenen Fuarlara İştirak Etti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) İspanya Fuar Heyeti 15 - 19 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Madrid CPhl Worldwide Tıbbi Malzeme Fuarı ile  Barselona Fuar Salonnautıco Fuarına ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken ve 365 gün boyunca fuar organizasyonları gerçekleştirilen Madrid ve Barselona fuarına katılan Çorlu TSO Heyeti'nde Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meslek Komite Üyeleri, Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ve Üyelerimiz yer aldılar.

İlk olarak 15 Ekim 2015 Perşembe günü Madrid Fuarını ziyaret eden Çorlu TSO heyeti burada incelemelerde bulunarak firma yetkilileriyle görüşmelerde bulundu.

16 Ekim 2015 Cuma günü T.C Madrid Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğini ziyaret eden Çorlu TSO Heyetini Ticaret Müşaviri Fatma Kayhan, karşıladı.

ÇORLU STRATEJİK OLARAK ÖNEMLİ BİR NOKTADA BULUNUYOR

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün T.C Madrid Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ziyareti sırasında yaptığı konuşmada; Bizleri misafir etmenizden dolayı sizlere şahsım ve Odamız adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bizim Çorlu TSO Olarak 6500 üyemiz mevcuttur. Çorlu Sanayi olarak Trakya'nın göbeğinde stratejik olarak çok önemli bir konumdadır. Deri OSB'mizde bulunmaktadır. Nüfus bakımından çoğu ilden daha fazla nüfusa sahibiz. İspanya da Tekstil ve makine yedek parça ağırlıklı firmalar mevcuttur. Havalanın olması bize büyük bir avantaj sağlıyor. Sanayi ve Ticaret nasıl işliyor? İş hayatı nasıldır? Bu konular hakkında  sizlerden bilgi almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSYETEN ÜYELERE GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

T.C Madrid Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Fatma Kayhan;  "Ziyaretinizden dolayı çok memnun olduk. Türkiye'den gelen misafirlerimiz oldukça bizler çok mutlu oluyoruz. Çorlu da tekstil sektörü gelişmiş olduğundan dolayı üyelerinizin burada iş yapma olanağı artacaktır. İspanya ticaretinden tekstil ve makinenin yeri büyüktür. Üyeleriniz istedikleri zamanlarda bizlerden alıcı listesi temin edebilirler. Burada 500 bin Euro'nun üzerinde gayrimenkul alan kişilere oturma ve çalışma izni veriliyor. Uzun vadede bu çok iyi bir fırsat oluyor. İspanya sebze - meyve üretimi ve ihracatında Türkiye'nin en önemli rakibidir. Avrupa'nın büyük bir bölümüne meyveyi İspanya gönderiyor. Tohumculuk burada gelişmiştir. Almeira şehrine yukarından bakılınca tamamen sera ile kaplıdır. Buralarda tohum yetiştiriciliği son derece önemlidir" dedi.

Gerçekleşen ziyaret; Ticaret Müşaviri Fatma Kayhan'a hediye takdimiyle sona erdi.

Ticaret Müşaviri Fatma Kayhan'ın eşliğinde T.C Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon'u ziyaret eden Çorlu TSO Heyeti, burada ki ziyaretinde İspanya'nın ticareti, ekonomisi ve siyasi yapısı ile ilgili bilgiler aldı.

3 ÖNEMLİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "T.C Madrid Büyükelçimiz Ömer Bey'e bizleri ağırladığı için şahsım ve Odamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Çorlu'da 5 adet OSB bulunmaktadır. 800 fabrikamız mevcuttur. Üye sayımız ile Trakya'nın konum olarak en önemli noktasında bulunuyoruz. İstanbul sanayisinin bizim bölgemize doğru geleceğini düşünüyoruz. Bunlara paralel olarak her vilayetten göç alıyoruz. Çorlu TSO'nun 3 önemli projesi hakkında da sizleri bilgilendirmek isterim. Bunlardan ilki, Çorlu’muza İleri Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması, bir diğeri Lojistik Köy Projesi ve uluslararası ticaretin hızlı bir şekilde geliştiği ilçemiz ve bölgemizin en önemli eksikliklerinden biri olan, Dünya standartlarında hizmet verecek Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin kurulmasıdır. Bölgemizin kalkınması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

GERÇEKLEŞEN FUARLAR YENİ İŞ FIRSATLARI ORTAYA ÇIKARMAKTADIR

T.C Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Oda ve Borsalarımızı buralarda görmek bizleri mutlu ediyor. Gerçekleşen fuarlara katılım yeni iş fırsatları yaratıyor. İspanya yapısal olarak Türkiye'ye benzeyen bir ülkedir. İnsanların karakteristik özellikleri günlük hayat ve alışkanlıklar bakımından Türk halkına çok benziyor. Burada sanayi ve ekonomik yatırım olanakları ağırlıklı olarak Madridde bulunuyor. Birçok firmanın genel merkezi ve bakanlık binaları buradadır.

İSPANYA HAVASI UYGUN OLDUĞU İÇİN 365 GÜN FUAR VE ORGANİZASYON YAPILIYOR

Barselona ise limanı ve turizmi ile Avrupa'nın önde gelen liman kentidir. Havası ve konumu uygun olduğundan dolayı buralarda 365 gün boyunda fuar ve organizasyonlar düzenlenmektedir. Geçtiğimiz dönemlerde kriz atlatan İspanya şu an toparlanma sürecindedir. Bu ülkedeki en önemli rahatlık hızlı trendir. Yatırım ve ekonomi anlamında çok büyük katkılar sağlamaktadır. Burada 17 tane özerk yönetim mevcuttur. Özellikle Katalunya, Bask, Navarra, Sevilla bunlar adeta farklı ülkeler gibidir. Bu yapıyı bu şekilde idare etmekte büyük bir meziyettir. İspanya Akdeniz'e hakimiyeti kurmuş olan bir ülke konumunda bulunuyor. Umarım üyelerinizde buradaki fuarlar sonucunda yeni iş fırsatları ile karşılaşmışlardır" dedi.

Ziyaret; Büyükelçiye hediye takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile sona erdi.

Çorlu TSO'nun düzenlediği Fuar Ziyaretleri; 17 Ekim 2015 Cumartesi günü Barselona Salonnautıco fuarının ziyaret edilmesiyle tamamlandı.
HABER GÖRSELLERİ