Çorlu TSO’da “Dış Ticaret Uygulamaları Ve Finansmanı Eğitimi” Gerçekleşti

23 Kasım 2015
Çorlu TSO’da “Dış Ticaret Uygulamaları Ve Finansmanı Eğitimi” Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Çorlu TSO)  KOSGEB tarafından kabul gören “Çorlu KOBİ’leri Dış Ticarete Hazır”  projesi kapsamında 16-21 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen altı günlük “Dış Ticaret Uygulamaları ve Finansmanı Eğitimi” gerçekleşti.

Dış Ticaret Uzmanı Nihat Turhan’ın sunumlarıyla Çorlu TSO Meclis Toplantı Salonu’nda  gerçekleşen eğitimde; Dış Ticarete Giriş ve Kambiyo Mevzuatı, İthalat Uygulamaları ve Vergilendirme, İhracat Uygulamaları ve İhracat Türleri, Dış Ticarette Kullanılan Belgeler ve Satış Sözleşmesi, Dış, Ticarette Teslim Şekilleri (Incoterms 2010), Dış Ticarette Ödeme Şekilleri ve Kapsadıkları Riskler, Akreditifli Ödeme Sistemi ve Akreditif Okuma Yöntemleri, Dış Ticaretin Finansmanı ve Alternatif Finansman Teknikleri, Eximbank’ın İhracatçıya Sağladığı Destekler  (İhracat Kredileri/İhracat Sigortası), Dahilde /Hariçte İşleme Rejimi ve Uygulamaları konularında katılımcılara bilgiler verildi.

“DANIŞMANLIK HİZMETİNİN ÜÇÜNCÜSÜ  4 ARALIK 2015  TARİHİNDEDİR”

Eğitimle ilgili açıklamada bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; Bu program ile katılımcıların; dış ticaret departmanının bütününde yapılan işlemlere hakim olma, kontrol etme ve karşılaşılabilecek riskleri önceden görebilmelerinin yanı sıra, dış ticaret faaliyetlerinin finansmanı amacıyla; gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından sağlanabilecek  nakit ve  gayrinakdi krediler hakkında  faydalı bilgiler edindiklerini söyledi.

Çorlu TSO tarafından hazırlanan Çorlu Kobileri Dış Ticarete Hazır  proje başvurusunun KOSGEB tarafından onaylandığını dile getiren  Enis Sülün “Gerek üyelerin nitelikleri gerekse sanayi bölgesi olması dolayısıyla bu proje ile, Çorlu ilçesinin mevcut KOBİ  Dış Ticaret potansiyelinin belirlenmesi, uygun yatırım alanlarının ortaya konması, bölgeye yatırım yapmak isteyen ve bölgeden ihracat yapmak isteyen  yatırımcıların sağlıklı kararlar almalarına yardım edecek verilerin ortaya çıkması için “Bölgesel Dış Ticaret Analiz” çalışmamız devam etmektedir. Buna müteakip çıkan veriler sonucunda dış ticaret konusunda sorunlar yaşayan ve dış ticaret yapmak isteyen firmalara  yıl  içerisinde 4 defa ücretsiz geniş kapsamlı dış ticaret eğitimleri verilecektir. 16-21 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlediğimiz “Dış Ticaret Uygulamaları ve Finansmanı Eğitimi” ile ilk etabını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ayrıca Odamız dahilinde; ayda bir gün  üyelerimize  yönelik danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.  Danışmanlık hizmetinin üçüncüsü  4 Aralık 2015 Cuma günü verilecektir. Dış Ticaret Uzmanı üye firmalara ücretsiz teknik yardımda bulunacaktır” dedi.