Çorlu TSO´da "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Güvenlik Organizasyonu ve Personel Güvenliği Eğitimi" Gerçekleşti

27 Kasım 2015
Çorlu TSO´da "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Güvenlik Organizasyonu ve  Personel Güvenliği Eğitimi" Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Çorlu TSO) düzenlemiş  olduğu eğitimler kapsamında 27 Kasım 2015 Cuma günü "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Güvenlik Organizasyonu ve Personel Güvenliği Eğitimi" Gerçekleşti.

BİLGİ GÜVENLİĞİ TÜM YÖNETİM SİSTEMİNİN BİR PARÇASIDIR

Türk Loydu Eğitmeni Müjgan Çetin'in sunumlarıyla Çorlu TSO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimle ilgili açıklamada bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Bilgi güvenliği yönetim sistemi, bilgi güvenliğini kurmak, gerçekleştirmek, işletmek, izlemek, gözden geçirmek, sürdürmek ve geliştirmek için, iş riski yaklaşımına dayalı tüm yönetim sisteminin bir parçasıdır. Sistem sayesinde, kuruluş hangi bilgi varlıklarının olduğunu, değerinin farkına varır. Kuracağı kontroller ile koruma metotlarını belirler ve uygulayarak korur. Uzun yıllar boyunca işini garanti eder. Ayrıca bir felaket halinde, işe devam etme yeterliliğine sahip olur" ifadelerini kullandı.