Çorlu TSO´da “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik (Seveso III Direktifi)” Eğitimi Başladı

14 Aralık 2015
Çorlu TSO´da  “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin  Azaltılması Hakkında Yönetmelik (Seveso III Direktifi)” Eğitimi Başladı

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Afete Hazır İş Yeri kampanyası dahilinde başlatmış olduğu “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik (SEVESO III Direktifi)” kapsamındaki eğitimlerin beşincisi Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Çorlu TSO) desteğiyle 14 Aralık 2015 Pazartesi günü Çorlu TSO Konferans Salonu'nda başladı.

Tekirdağ Vali Yardımcıları; Mahmut Yıldırım ve Aydın Tetikoğlu, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü,Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol,  Teknoloji Afetler Risk Azaltma Çalışma Grup Başkanı Mehmet Akif Alkan, AFADEM Müdürü Ahmet Demirtaş ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, eğitimin açılış toplantısına iştirak ettiler.

ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL KÖROĞLU; "SANAYİ TESİSLERİNDE YAŞANAN KAZALAR GÜVENLİĞİ VE ÜRETİMİ OLUMSUZ ETKİLEMEKTEDİR"

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu; "Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın düzenlediği bu eğitimler, sanayiciler için büyük endüstriyel kazaları önlemeye yönelik önemli bir fırsattır. Türkiye'nin en büyük 4. sanayi bölgesi olan İlçemiz için çevre ve iş sağlığı güvenliği konuları diğer il ve ilçelere göre çok daha öncelikli bir meseledir. Sanayi tesislerinde yaşanan büyük çaplı kazalar, çalışan güvenliğini ve üretimi olumsuz etkilemekte hem de çevreye ciddi zarar vermektedir" dedi.

İsmail Köroğlu; "Sanayi ve endüstriyel kazalar iyi bir hazırlıkla önlenebilir, zarar en aza indirilebilir, diğer doğal afetlerden ayrılan yönü de önlenebilir olmasıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim 23 Aralık 2015 Çarşamba gününde sona erecektir.

HABER GÖRSELLERİ