Yenilenebilir Enerji Sistemleri Toplantısı

15 Aralık 2015

Tarih     :15/12/2015

Sayı      :13815

İlgi : T.C. Trakya Kalkınma Ajansı 09.12.2015 tarih ve 16256556-153.00-E.1487 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Lisanssız elektrik üretimine yönelik olarak 2010 yılı Aralık ayında başlayan süreç günümüzde son noktasına ulaşmış, projeler açısından başvuru ve kurulum aşamasına geçilmiştir.

Bütün bu süreç ve gelinen nokta, hem ülkemize özgü bir pazar oluşmasına yol açmış hem de ülkemiz işgücüne ciddi bir katkı yapmaya başlamıştır. Bunun yanında, ülkemiz için yeni bir kavram sayılan elektriğin yerinde üretimi ve tüketimi; elektrikte daha verimli bir kullanım ve daha az kayba yol açmakta olup, bu durum da yıllardır yüksek enerji ithalatı ile uğraşmak zorunda kalan ülkemizin enerji faturasının azalmasına yol açmaya başlamıştır.

Enerji sektöründe faal olarak çalışan tüzel ve gerçek kişilerin bir araya gelmesi ile kurulan "Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği (LIDER) ülkemizde lisans almadan elektrik üretimine yönelik pazarın düzenlenmesini ve gelişmesini sağlamayı, bu alanda çalışan kamu ve sivil toplum kuruluşlarına destek olmayı amaçlamaktadır.

Bu amaçla kurulduğu  tarihten  itibaren  "Şehir Etkinlikleri"  adı altında farklı şehirlerde etkinlikler düzenleyen  LİDER, bu alandaki IV. etkinliğini Trakya Kalkınma  Ajansı ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Tekirdağ'da düzenleyecektir. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda 16 Aralık 2015   Çarşamba   günü   ekteki   program kapsamında gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinize sunarız.