Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve Milletlerarası Tahkim Kanunun Uygulaması Çalıştayı

15 Aralık 2015

Tarih     :15/12/2015

Sayı      :13826

İlgi : ICC Türkiye Milletlerarası Ticaret Odası 07.12.2015 tarih ve 407 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, ICC Komitesi geleneksel olarak her sene Milletlerarası Tahkim Seminerleri düzenlemektedir.

Söz konusu Seminerlerden farklı olarak bu yıl Türk Hukukunda tahkimi düzenleyen temel kanunlar olan Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve Milletlerarası Tahkim Kanunun uygulaması ile ilgili deneyimleri paylaşmak ve değişiklik önerilerini tartışmak üzere geniş katılımlı bir çalıştay düzenlemenin faydalı olacağı düşünülmüştür.

Bu çerçevede, 28 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsünde, "Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve Milletlerarası  Tahkim  Kanunun Uygulaması" konulu bir çalıştay yapılacaktır.

Bu Çalıştaya katılanlar, uygulamacıların ve uzmanların tahkim deneyimlerinden yararlanacak, ayrıca tahkimi düzenleyen hükümlerde yapılmasını istediği değişiklikleri ve önerileri, yazılı ve sözlü olarak ifade etme imkanı bulacaktır.

Söz konusu Çalıştaya katılmayı arzu eden kişilerin ilişikte yer alan kayıt formunu  doldurarak  en  geç  Pazartesi, 21 Aralık 2015 tarihine kadar ICC Komitesine faks (0.312.219 42 58) veya e-posta ([email protected]) ile göndermesini rica ederiz.

Çalıştaya katılmak için kayıt yaptırmak tüm katılımcılar için zorunludur. Kontenjan sınırlı olup, kayıtlar öncelik esasına göre yapılacaktır. Kontenjan dolduğunda kayıtlar ilan edilen tarihten önce de kapatılabilir.

Bilgilerinize sunarız.