Çorlu TSO´da TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi Gerçekleşti

15 Aralık 2015
Çorlu TSO´da  TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Çorlu TSO) düzenlediği eğitimler kapsamında  14-15 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşen  “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi”  sona erdi.

Odamız Meclis Salonu’nda  düzenlenen ve iki gün süren eğitimde sunumu gerçekleştiren TSE Eğitmeni Fuat Özkök; “İç tetkik, ISO 9001 standardı gereği yürütülen, sistemin kuruluş içerisindeki etkinliğini ölçmek ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayan incelemedir. Tetkikte amaç  ise elbirliği  ile zayıf ve geliştirilecek yanların objektif olarak tespiti, oluşabilecek problemlerin önceden tahmini ve sistemin geliştirilmesidir” dedi.

Ayrıca TSE Eğitmeni Fuat Özkök; Kalite Yönetim Sisteminin planlanmış düzenlemelere, standardın şartlarına ve kuruluş tarafından oluşturulan kalite yönetim sistemi şartlarına uyup uymadığını, etkin olarak uygulanıp uygulanmadığını ve sürdürülüp sürdürülmediğini belirlemek için planlı aralıklarla gerçekleştirilen  Kuruluş İçi Tetkikler ve Tedarikçi Tetkikleri yapılması gerektiği konularında  katılımcılara bilgiler verdi.

Eğitim, pratik ve örnek çalışmalar ile sona erdi.