T.C. Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri’den Çorlu TSO’ya Ziyaret

17 Aralık 2015

T.C. Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri, Sekreter Deniz Yumer ve Trakya Kalkınma Ajansı Kordinatörü Melih Ergene 17 Aralık 2015 Perşembe günü  Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na (Çorlu TSO) ziyarette bulundular.

Ziyarette; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu ve İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Haluk Perçin Bayındır ve Fatih Keskin hazır bulundular.

“BU TÜR ZİYARETLER TİCARİ BAĞLARI GÜÇLENDİRECEKTİR”

Ziyarette konuşan Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri; “Ülkeler arasındaki ticaret hacmini arttırmak öncelikli amacımızdır. İş adamlarının rahatlıkla seyahat edebilmesi ve ticaret yapabilmeleri için her türlü kolaylığı göstermeye, Türk ve Bulgar iş adamlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek olan her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Bu tür ziyaretlerin ülkeler arası yeni pazar fırsatlarının yaratılması ve ticari bağların güçlendirilmesinde faydalar sağlayacağını düşünüyorum”dedi.

“İŞBİRLİKLERİMİZİ  ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Ziyarette konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün de Bulgaristan ile olan ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirterek “Daha fazla ticaret ve ekonomik işbirliği yaratmak, aynı zamanda da kültürel ve sanatsal alanlarda da ilişkilerimizi daha kapsamlı hale getirmek istiyoruz. Ziyaretinizden dolayı büyük memnuniyet duyduk. Ticari işbirliği açısından baktığımızda üyelerimize fayda sağlamak için bölgesel anlamda öne çıkan avantajları belirlememiz gerekiyor. Bulgaristan ve Türkiye coğrafi anlamda birbirine çok yakın komşu iki ülkedir. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. İki ülke adına işbirliklerini mümkün mertebe arttırmamız gerekiyor. Bizlere de bu yönde önemli görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.
HABER GÖRSELLERİ