Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül "Tekirdağ Yazılım Vadisi Bilgilendirme Toplantısı"na Katıldı

18 Aralık 2015

"Tekirdağ Yazılım Vadisi Bilgilendirme Toplantısı" 17 Aralık 2015 Perşembe günü Namık Kemal  Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül'ün iştirak ettiği Bilgilendirme toplantısına; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi A.Ş. Genel Müdürü (NKÜTEK) Prof. Dr. Bülent Eker, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ufuk Güneş ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Zeybek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Bilim Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve temsilcileri katıldı.

YAZILIM VADİSİ TÜM BALKAN ÜLKELERİNİ İÇİNE ALACAKTIR

Toplantı, NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Bülent Eker’in Yazılım Vadisi ile ilgili gerçekleştirdiği sunumla başladı. Prof. Dr. Eker, sunumda yazılımın tanımını yaparak, yazılım sektörü hakkında bilgi verdi. Eker, “Sadece yurt içi değil tüm balkan ülkelerini de içine alacak büyük bir alan yazılım vadisinde yer alacaktır. İstanbul’daki tüm yazılımcıların yer alacağı bir vadi olacaktır. NKUTEK bünyesine dahil edilerek devlet teşviklerinden yararlanması sağlanacaktır” diyerek gerçekleştirilecek Yazılım Vadisinin Ülkemizdeki modern mimari anlayışı içinde doğa ile bütünleştirilmiş bir konsept olacağını söyledi.

BİLİŞİM VE YAZILIM ÜLKEMİZ İÇİN LOKOMOTİF BİR SEKTÖRDÜR

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, bilişim ve yazılımın ülkemiz için lokomotif bir sektör olduğunu ifade ederken Dünya ile boy ölçüşebilmek açısından bu sektöre yönelik yatırım ve desteklerin giderek yoğunlaştığını aktardı. Salihoğlu, Yazılım Vadisi’nin uzun soluklu bir yol olduğunu ifade ederek “Bu yolda atılacak her adım Ülkemize büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

İLERİYE DÖNÜK YATIRIM VE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ'nün Yazılım Vadisi alanında yapılacak çalışmalarda sürekli yer alacağını belirterek; Yazılım Vadisi’nin ileriye dönük yatırım ve çalışmalarının sürdürülebilirlik doğrultusunda devam edeceğini vurguladı.

Toplantı,  Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Kuluçka Merkezi’nin ziyaret edilmesi ile sona erdi.