Sudan İş Gezisi

11 Ocak 2016

Tarih         :11/01/2016

Sayı           :467

Trakya Kalkınma Ajansı 25-29 Ocak 2016 tarihleri arasında Trakya Bölgesinden birçok farklı sektörlerde yatırımları bulunan iş adamlarını Trakya Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsaları işbirliği ile Sudan’ın başkenti Hartum’a götürüyor.

Türkiye-Sudan Ticaret hacmi Türkiye’nin lehine olarak 2014 yılı itibari ile 320 milyon dolar olarak gerçekleşmiş olup, 2015 yılında bu değer 402 milyon dolar olmuştur. Tekirdağ İl bazında gerçekleşen dış Ticaret değerleri ise, yine Türkiye lehine olarak 2013 yılında 425 bin dolar, 2014 yılında ise 628 bin dolar civarında olmuştur. Sudan’ın başlıca ihracat ürünleri Altın, Petrol, Arap Zamkı, Canlı Hayvan ve Susam olup önemli ithalat ürünleri ise, işlenmiş deri ürünleri, her türlü makine teçhizat, tarım ürünleri ve aletleridir.

Sudan İş Gezisi Hakkında; 5 günlük ziyaret boyunca ilk olarak 2016 yılında 33. kez yapılacak olan Uluslararası Hartum Fuarına katılım sağlanacaktır. Hartum’da bulunan Türkiye Başkonsolosluğu ve Ataşelikleri ile toplantılardan sonra Federal Hükümet Yatırım ve Ekonomi Bakanları ile Tekirdağ ve Hartum bazında iş geliştirme toplantıları düzenlenecektir.  Sonrasında Hartum Valiliği, Ticaret Odası ve Hartum’a 35 km uzaklıkta bulunan Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edilecektir. Gezi sırasında 1 adet heyetler arası iş görüşmesi düzenlenecektir. Son gün ise kültür turu düzenlenecektir.

Katılımcıların son başvuru tarihi olan 13 Ocak 2016 tarihine kadar vize alımı için 6 ay geçerli pasaport ve 1 adet biyometrik fotoğraf ile Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ yerleşkesine başvurmaları gereklidir.

Uçak bileti ve Konaklama ücreti: 1200 Amerikan Doları. Konaklama: CORAL HOTEL

30   Kilo

Taslak Program;

25 Ocak> İstanbul’dan Hartum’a Uçuş