Özel Akreditif Kullanım Yöntemleri, Akreditif İçeriğinin Oluşturulması, İhbarı ve Değiştirilmesi Semineri (12 PDU)

13 Ocak 2016

Tarih       :13/01/2016

Sayı          :584

Akreditif açılış mesajlarının doğru kurgulanması, alınan metinlerin doğru değerlendirilmesi, belgelerin uluslararası kurallara uygun bir şekilde talep edilmesi ve incelenmesi için UCP 600 ve ISBP 745 yayınlarında belirtilen kurallara hakim olunması gerekmektedir. Bununla birlikte, ICC Bankacılık Komisyonu tarafından verilen resmi görüşlerden haberdar olunması ve tüm bunların uygulamaya etkilerinin doğru bir şekilde anlaşılması gerekir.  Akreditif işleminin amacına uygun bir şekilde kullanılabilmesi ve teminat özelliğinin işletilebilmesi için ilgili tüm tarafların standart bir akreditif işlemine ait tüm unsurları bilinçli olarak kullanmayı bilmesi gerekir.

Bu nedenlerden dolayı akreditif açılış şartlarını belirleyenlerin, şartları değerlendirerek akreditifi kullanıp kullanmama kararını verenlerin, belgeleri düzenleyenlerin ve bizzat akreditif işlemlerini yürüten görevli bankacıların bu konulara ilişkin eğitimleri alarak bilgilerini tazelemeleri ve güncel tutmaları son derece önemlidir.

Akreditif uygulamaları konusunda bilgi vermeyi ve akreditifin bilinçli kullanılmasını amaçlayan ICC Türkiye Milli Komitesi, 6-7 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da “Özel akreditif kullanım yöntemleri, akreditif içeriğinin oluşturulması, ihbarı ve değiştirilmesi” başlıklı eğitimi düzenleyecektir.  CDCS sertifikalarının uzatılması için 12 PDU kazanımı ve CDCS adayları için hazırlık kapsamı özelliği taşıması Seminerin diğer önemli getirileridir. Söz konusu Seminerde ele alınması planlanan ana konular ek (1)’de sunulmaktadır.

İlgililerin, ilişikte yer alan kayıt formunu ve ödeme dekontunu  en geç 1 Şubat 2016 tarihine kadar ICC Türkiye Milli Komitesi’ne faks (0.312.219 42 58) veya e-posta ([email protected]) ile göndermeleri gerekmektedir.

Eğitim kontenjanı sınırlı olup, kayıtlar öncelik esasına göre yapılacaktır. Kontenjan dolduğunda kayıtlar ilan edilen tarihten önce de kapatılabilir.

Bilgilerinize sunarız.

EKLER: