Çorlu TSO 14.Meslek Komite Üyeleri ve Emlak Müşavirleri Bir Araya Geldi

2 Şubat 2016
Çorlu TSO 14.Meslek Komite Üyeleri ve Emlak Müşavirleri Bir Araya Geldi

Çorlu TSO 14. Meslek Komitesi'nin 01.02.2016 tarihli olağan toplantısında emlak sektörünün sorunlarını tartışmak, çözüm üretmek ve istişare etmek amacıyla Çorlu'da faaliyet gösteren emlak müşavirleri ile bir araya gelindi.

Toplantıya ayrıca Çorlu Belediyesi, SMMM Odası ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Temsilcileri de katılımda bulundular.

Toplantıda söz alan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt,  emlakçıların sorunlarından bahsederek çözüm önerilerinde bulundu.

Devlete Vergi Vermeden Kaçak Olarak Emlakçılık Yapanların Sayısı Oldukça Fazlalaştı

Kurt, yaptığı açıklamada; "En büyük sıkıntımız sahibinden satılıklardır. Emlak sektöründe yaşanan mağduriyetler gün geçtikçe artıyor. Sorunların kaynağı kayıt dışı emlakçılık yapanlardır. Emlak için web sitesine güvenenlerin çoğu aldatılıyor. Orada ki bilgilerin %90'ı yalandır. Devlete vergi vermeden kaçak olarak emlakçılık yapanların sayısı oldukça fazlalaştı. Kısacası en başta gelen sorunlarımızdan biri kayıt dışı çalışan kişiler ve hatta kayıt dışı çalışan ofisler. Bu kişiler mesleğin itibarını zedelemekle kalmayıp ülke ekonomisine de ciddi zararlar veriyorlar" dedi.

Bütün Sıkıntılarımızı Sona Erdirecek Olan Emlak Danışmanlığı Yasasıdır

14. Meslek Komite Başkanı Hülya Perin toplantının son bölümünde yaptığı konuşmada; "Bizim sektörümüz de ki sıkıntılar saymakla bitmez. Bütün sıkıntılarımızı sona erdirecek olan emlak danışmanlığı yasasıdır. Bu yasayla meslektaşlarımız rahat bir nefes alacaktır" ifadelerini kullandı.