ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

CDCS Sınavına Hazırlık Semineri, 19-20 Mart 2016

15 Şubat 2016

                                                                                                                    Tarih     :15.02.2016

                                                                                                                    Sayı       :2004

SAYIN ÜYEMİZ

Uluslararası ticaretteki ödeme yöntemleri arasında özel bir yeri olan akreditif, alıcı ile satıcı arasındaki karşılıklı güven sorununu bankaları devreye sokarak çözümlerken aynı zamanda bankaları akreditif konusu mal veya hizmetlerle ilgilenmeksizin sadece belgeler üzerinden işlem yapmakla yükümlü tutmaktadır.  Dolayısıyla, akreditif konusu belgeleri düzenleyenlerin ve bu belgeleri kontrol edenlerin bilgi ve tecrübelerinin üst düzeyde olması ve akreditif işlemlerinde görevli bankacıların deneyimli uzmanlar tarafından eğitilmeleri gerekmektedir. CDCS (Certified Documentary Credit Specialist) sınavı, akreditiflerle ilgilenen her görevliye dünya çapında kabul gören SERTİFİKALI AKREDİTİF UZMANI unvanını kazanma şansı tanımaktadır.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC)’nın evrensel boyutta uygulanan en önemli bankacılık kurallarından olan Vesikalı Krediler “Documentary Credits” ile ilgili Uluslararası Uzmanlık Sınavı bu yıl 8 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul’da ve Ankara’da  tekrar yapılacaktır.

ICC Türkiye Milli Komitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da CDCS Sınavı öncesinde sınava hazırlık niteliğinde bir eğitim semineri düzenlemektedir. Seminer, 19-20 Mart 2016 tarihlerinde Radisson Blu otelinde gerçekleştirilecektir. 

ICC yayınlarının (UCP600, ISBP 745, URR725, INCOTERMS 2010) yorumlanmasını esas alan, ICC Paris Merkezi’nin akreditiflere ilişkin yaşanan sorunlar konusunda verdiği resmi görüşlerden (ICC Opinions) yapılan seçkilerle desteklenen ve ayrıca CDCS sınavına hazırlık sorularının irdeleneceği Seminer, ICC Türkiye Milli Komitesinin Bankacılık Komisyonu üyeleri tarafından sunulacaktır.

Bilgilerinizi ve söz konusu Seminere katılmayı arzu eden kişilerin ilişikte yer alan kayıt formunu doldurarak, ödeme dekontu ile birlikte en geç 11 Mart 2016 tarihine kadar ICC Türkiye Milli Komitesine faks (0.312.219 42 58) veya e-posta ([email protected]) ile göndermesi gerekmektedir.

Eğitim kalitesinin yüksek olması prensibiyle katılımcı sayısında sınırlandırmaya gidilmiştir. Bu bağlamda, başvurular öncelik sırasına göre değerlendirilecektir. 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

İbrahim KARAĞÖZ

Genel Sekreter