Çorlu TSO’da İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi Gerçekleşti

29 Şubat 2016
Çorlu TSO’da İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi  Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve PERYÖN Trakya Şubesi işbirliğiyle, 26-27 Şubat 2016 tarihleri arasında "İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi" gerçekleşti.

Çorlu TSO Meclis Salonu'nda Gamze Filiz Ercan’ın sunumlarıyla gerçekleşen eğitimde; İnsan Kaynaklarına Giriş, Kurumsal Değerler İlkeler ve İnsan Kaynakları, İş Analizi ve Görev Tanımları, İşe Alım, Seçme ve Yerleştirme Süreci, Performans Yönetimi, Kariyer Yönetimi ve Geliştirme, Eğitim ve Geliştirme Süreçleri, İnsan Kaynakları Programları ve Raporlama, Personel Özlük İşleri ve Bordrolama Uygulamaları ile İş Hukuku Uygulamaları konularında katılımcılara bilgiler verildi.

BİREYSEL VE KURUMSAL ÖĞRENME SÜRECİNİ KALICI REKABET AVANTAJINA DÖNÜŞTÜRMEK, İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN VAZGEÇİLMEZ ÖNCELİĞİ OLMUŞTUR

Eğitimle ilgili açıklamada bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Değişen yönetim teknikleri ve üretim süreçleri ile hızla yoğunlaşan rekabet, işletmelerde yönetim anlayışını farklılaştırmakta ve insan kaynağı yönetimini işletme yönetiminin stratejik unsuru haline getirmektedir. Bilgiyi üretebilen ve kullanabilen, dolayısıyla katma değerinin sonsuzluğuna vurgu yapılan insan faktörü, insan kaynakları yönetiminin stratejik yönünü ortaya koymaktadır. Kısaca bireysel ve kurumsal öğrenme sürecini kalıcı rekabet avantajına dönüştürmek, insan kaynakları yönetiminin vazgeçilmez önceliği olmuştur. İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi'ne katılanlar eğitim sonrasında özellikle insan kaynakları yönetimi biriminin kurulmasında veya yeniden yapılanmasında yer alabileceklerdir. Ayrıca çalışma hayatına katılanlar yeniden bir eğitim gerektirmeden insan kaynakları yönetimi birimlerinde donanımlı olarak işe başlayabileceklerdir”dedi.