Trakya Gıda Meslek Komiteleri Büyük Buluşma Toplantısı Tekirdağ TSO’da Düzenlendi

2 Mart 2016

Trakya Gıda Meslek Komiteleri toplantısının ikinci ayağı 01 Mart 2016 Salı günü Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Üyesi ve 8. Meslek Komite Üyesi Engin Adıgüzeloğlu, Meclis Üyesi ve 8. Meslek Komite Üyesi Zeynel Yurtseven, 8.Meslek Komite Üyesi Zafer Tunalı, Gıda Komite Üyeleri; Ayşegül Babadağı ve Fatih Tetik, toplantıya iştirak ettiler.

Tekirdağ TSO Konferans Salonu'nda ki toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli TSO Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Şükrü Coşar, Tekirdağ TSO Genel Sekreteri İrfan Ekici ve Trakya’daki Ticaret ve Sanayi Odaları'nın Gıda Meslek Komite Başkanları ve Üyeleri katıldılar.

Toplantıya ayrıca Belçika Başkonsolosluğu Ekonomi ve Ticaret Ateşeliğinden emekli olan Sabih Akay ve Luxemburg merkezli Hance Hukuk Bürosu Sahibi, Ekonomist ve Hukukçu Dr.Olivier Hance iştirak ettiler.

Toplantının ilk bölümünde Dr. Olivier Hance Lüksemburg’un ekonomisine ve uygulanan vergi politikalarına dair sunumları ile toplantıya katılanlara bilgi paylaşımında bulundu.

Dr. Olivier Hance, Lüksemburg’da bulunan şirketlerden devletin vergi almadığını ve Lüksemburg’un dünyanın 2.büyük finans merkezi olduğunu vurguladı. Asıl zenginliğin vergilendirme sistemi, paranın oluşumu ve özellikle korunmasına yönelik çalışmalardan bahseden Hance, Ticaret ve Sanayi Odaları ile bu tür toplantıları gerçekleştirebileceklerini ve bundan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay;

Toplantının devam eden bölümünde ise "Trakya Gıda Meslek Komiteleri Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapan Cengiz Günay; “Trakya’daki Gıda Meslek Komitelerinin Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bugün 2.’ncisini gerçekleştirmiş olduğumuz toplantımızda sizleri kurumumuzda misafir etmekten dolayı gurur duyuyorum. Bu toplantı ile sorunlarımızın paylaşılması ve çözüm önerilerinin üretilmesi adına ortam yaratmış olduk. Birlikteliğimizden almış olduğumuz güç ve sinerji ile inanıyorum ki çalışmalarımız başarı ile sonuçlandırılacaktır. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Kırklareli TSO Gıda Meslek Komitesi Başkanı Serhad Güney; ‘’Düzenlemiş olduğumuz toplantıda bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Ortak düşüncelerle ve birlikte hareket ederek sorunları aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kırklareli TSO Başkanı Çetintaş ise, Kırklareli TSO olarak 3 yıldır bu toplantıları gerçekleştirdiklerini, Trakya’daki Gıda Meslek Komiteleri ile birlikte sinerji yakalandığını ve bundan sonra da alınan kararların somutlaştırılması gerektiğini belirtti.

Toplantı'nın son bölümünde üst kurulda bulunan üyeler birbirleriyle tanışarak sektörde ki sorun ve çözüm noktalarını istişare ettiler.
HABER GÖRSELLERİ