17-18 Mart 2016 Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi

9 Mart 2016

Tarih     :09.03.2016

Sayı       :2994

İlgi: T.C. Tekirdağ Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün 08/03/2016 tarih ve 29403255-050.99-493 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Günümüzde Savunma Uzay ve Havacılık, Nükleer Teknoloji, Bilişim ve Yazılım gibi alan ve sektörlerde ileri olan ülkeler, Dünya da daha fazla söz sahibi olmakta ve dünya ekonomisine yön verdiği belirtilerek, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (Tüdep) öncülüğünde, NKUTEK / EURASIATECHNOPARK  ile T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Tekirdağ Valiliği, SSM, Namık Kemal Üniversitesi, TRAKYAKA, Odamız, Tekirdağ TSO, Çerkezköy TSO, SAHAİSTANBUL, KOSGEB, SASAD ve SSI (Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği) desteğiyle 17-18 Mart 2016 Tarihinde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binasında düzenlenecek olan “Trakya Savunma, Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi” adı altında ülkemizin Aselsan, Roketsan, Havelsan gibi önemli kuruluşların katılımıyla bir zirve düzenlenecektir.

Zirve ile ilimiz ve bölgemiz sanayisinin daha teknolojik ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda zirvede İlimiz firmaları ile SASAD üyesi Aselsan, Roketsan gibi Savunma Sanayi Sektörünün önemli firmaları arasında ikili iş görüşme imkanları da sağlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.