24 Mart 2015
Sudan Heyeti´nden Çorlu TSO´ya Ziyaret

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Tekirdağ’a davet edilen Sudan Yatırım ve Sanayi Bakanı ile beraberindeki heyet 24 Mart 2015 Salı günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Çorlu TSO) ziyaret etti.

Odamıza iştirak eden Sudan Heyetinde; Sudan Yatırım ve Sanayi Bakanı Adda Alla Ahmed Hamad, İstanbul Başkonsolosu Asım Mukhtar, Stratejik planlama sorumlusu Husham Abdalgadir, Hartum OSB Müdürü Abas Hassan Khalel, Başkonsolos Ekonomi Müşaviri Ezamin Abulcasım ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yer aldılar.

Toplantıda; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Meclis Üyeleri; Atilla Gaygusuzoğlu, Yavuz Uylaş, Zeynel Yurtseven ve Şeref Saka, hazır bulundular.

Çorlu TSO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Sudan heyeti tarafından öncelikli olarak, gıda ürünleri, un imalatı, tohum üretimi, tarım makinaları, deri imalatı ürünleri ve işletmesi sektörleriyle ilgili odamız yöneticilerine bilgiler sunuldu..

"SUDAN İLE TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZ HER GEÇEN GÜN GELİŞMEKTEDİR"

Çorlu TSO'nun genel yapısı hakkında ziyaretçilere bilgiler veren Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Türkiye ile Sudan arasındaki tarihi ve kültürel bağlar iki ülke ilişkilerinde olumlu rol oynamaktadır.İki ülke arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilen birçok üst düzey ziyaret ve bu ziyaretler vesilesiyle imzalanan çeşitli işbirliği anlaşmaları başta tarım, sağlık, güvenlik ve eğitim olmak üzere, birçok alanda iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için önemli zemin hazırlamıştır. Sudan ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz her geçen gün gelişmektedir. Muhtelif sektörlerde faaliyet göstermekte olan firmalarımızın sudan pazarına göstermekte oldukları yoğun ilgi neticesinde önümüzdeki yıllarda sudan ile dış ticaretimizin katlanarak artması beklenmektedir" dedi.

"KARŞILIKLI YATIRIMLAR ARTTIRILMALIDIR"

Dünyanın yeni bir değişim sürecine girdiği bu dönemde fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor diyen Sülün; "Daha fazla üretmek, birbirimizle daha fazla ticaret ve yatırım yapmak zorundayız. Üretim ve ticaret olmadan halkların zenginliğini sağlayamayız. Çünkü biz inanıyoruz ki, ticaret arttıkça zenginlik artar, zenginlik arttıkça ve paylaşıldıkça huzur iklimi doğar. Bu ziyaret vesilesiyle Türkiye ile sudan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi, bölgemizin tanıtılması ve karşılıklı yatırımların arttırılmasını hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.

"YATIRIM YAPACAK TÜRK İŞ ADAMLARINI SUDAN'A DAVET EDİYORUM"

Sudan Yatırım ve Sanayi bakanı Adda Alla Ahmed Hamad; "Burada olmaktan çok mutluyuz. Türkiye bize göre çok büyük bir ülkedir. Lider bir ülkedir. Sudanla Türkiye’deki siyasi ilişkiler özel bir ilişkidir. İki ülke arasında karşılıklı saygı ve sevgi mevcuttur. Sosyal ilişkilerimiz Osmanlı döneminden bu yana devam etmektedir. İki ülke arasında bir çok ortak özellik ve tarih bulunmaktadır. Kültürü ortaktır. Ben Sudan Hartum Vilayeti Sanayi ve Yatırım Bakanıyım. Hartum Vilayeti Sudan’ın en büyük yerleşim yeridir. Sudan’ın yüzde 70’i aşağı yukarı Hartum’dadır. Hayvan yemi, tavuk üretimi, meyve ve sebze üretiminde en büyük vilayettir. Sudan aynı zamanda haritadaki mevkisinden dolayı stratejik bir yere sahiptir. Yatırım yapacak tüm Türk iş adamlarını Sudan’a davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

Ziyaret; Sudan tanıtım filminin izlenmesi ve ticari istişarelerin gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ