İbrahim Gönül, Çorlulular Ortak Akıl Platformu’nun Düzenlediği Toplantıya İştirak Etti

28 Mart 2016

Çorlulular Ortak Akıl Platformu’nun (ÇOAP) bilim insanlarını buluşturan Mart ayı toplantısı 26 Mart 2016 Cumartesi günü Çorlu Belediyesi Encümen Salonu’nda yapıldı. Çorlu Üniversitesi kurulması çalışmaları ve çevre sorunlarının tartışıldığı toplantıya Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül'de iştirak etti.

Çorlulular Ortak Akıl Platformu  tarafından düzenlenen, çevre sorunları ile Çorlu Üniversitesi kurulması konularının tartışıldığı ve ÇOAP Dönem Sözcüsü gazeteci Ayhan Fırıldak ile işadamı Tunç Tangil’in yönettikleri toplantıya, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, eski dekan Prof. Dr. Özer Göktepe, Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt ve Erdoğan Demirci, Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halim Orta, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Erhan, Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Özdemir, Nükleer Mühendisi Ünal Azaklıoğulları ve Av. Hasan Orta katılımda bulundu.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül, konu ile ilgili olarak ön fizibilite raporu hazırladıklarını ve bu raporu hem geçmiş dönemin hem de bu dönem Tekirdağ Milletvekillerinin tümüne ulaştırdıklarını ve  üniversite konusunda bölge milletvekillerinin de gerekli girişimleri yaptıklarını dile getirdi. Ayrıca Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çorlu için iki tane daha majör proje hazırladığını ve bunların Çorlu’ya Lojistik Köy ve Fuar Alanı ve Kongre Merkezi kurmak olduğunu belirterek  her iki proje için de fizibilite raporlarının hazır olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Baysan, toplantıda çevre sorunlarıyla ilgili bilgi vererek Ergene Ulaş Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santralin neden olacağı zararları anlattı. Baysan, bir yandan mevcut kirliliğin etkilerini azaltma çalışmaları sürdürülürken bir yandan yeni bir kirlilik nedeni oluşturulmasını istemediklerini vurguladı. Başkan Baysan, çevre kirliliğine neden olacak girişimlere karşı bölge halkıyla birlikte mücadele verildiğini belirtti.

Çorlu Üniversitesi İçin Güç Birliği

Toplantıda yıllardır sözü edilen ve özellikle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimiyle bir ön fizibilite raporu da hazırlanmış olan Çorlu Üniversitesi kurulması projesi kapsamlı olarak ele alındı.