Temiz Teknolojiler Girişimcilik Hızlandırma Programı-GCIP 2016 Duyurusu Hk.

8 Nisan 2016

Tarih     :08/04/2016

Sayı       : 4387

İlgi: BM Sınai Kalkınma Teşkilatı(UNIDO)’nın 31.03.2016 tarihli ve 03-2016-230 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Global Cleantech Innovation Programme (GCIP), Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) tarafından Türkiye’de, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde ve TÜBİTAK’ın ev sahipliğinde 2014 yılında beri yürütülmektedir. “Enerji ve Çevre” temalı Girişimcilik Hızlandırma Programı-Global Cleantech Innovation Programme (GCIP), “Sürdürülebilir Bir Dünya için Gelişerek Büyüyoruz”sloganı ile 2016 yılına başladığı bildirilmektedir.

“Temiz Teknoloji iş fikirlerini arıyor, kaynak sağlıyor ve hayata geçirebilmek için birlikte çalışıyoruz" yaklaşımı ile Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede sürmekte olan ve sürdürülebilir teknolojiler geliştiren girişimcileri desteklemeyi hedefleyen programda başta Eğitim ve Mentorluk destekleri olmak üzere, Tanıtım ve Sermayeye Ulaşım kilit aktiviteleri yer alıyor.

Başvurular 21 Mart- 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında www.turkey.cleantechopen.org adresinden kabul edilecek. GCIP’ye başvuracakların en az iki kişiden oluşan birtakım kurması ve girişimci takım üyelerinden en az birisinin Türk vatandaşı olması ve/veya Türkiye’de bir ikamete sahip olması yeterlidir.

Bilgilerinize sunarız.