8. Uluslararası İSG Konferansı

8 Nisan 2016

Tarih     :08/04/2016

Sayı       : 4384

İlgi: T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün 16.03.2016 tarihli ve 92097133-051.02-E3300 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” olarak kutlanmakta ve Bakanlığımız tarafından Hafta kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir. 2001 yılından itibaren her iki yılda bir gerçekleştirilen ve Bakanlığımızca bu yıl “Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı” nın sekizincisi düzenleneceği bildirilmiştir.

8.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı birçok ülkeden alanlarında öncü akademisyenlerin, uzmanların, ulusal ve uluslararası kuruluşların, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımı ile “8-11 Mayıs 2016” tarihleri arasında İstanbul’da Haliç Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Konferans kapsamında Bilimsel Danışma Kurulu tarafından belirlenen “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” ana teması ile 36 farklı konu başlığında tartışma ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımına imkan sağlanacaktır. Ayrıca, dünyanın birçok ülkesinden alanlarında öncü akademisyenler, uzmanlar, konu ile ilgili uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, meslek odaları ve benzeri sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla, ekonomik ve sosyal boyutları açısından ülkemiz ve dünya gündeminde önemli bir yere sahip olan “İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda bölgesel ve uluslararası işbirliklerinin arttırılarak iş kazaları ve meslek hastalıklarının azaltılması hedeflenmektedir.Bu yönüyle Konferansın dünya ve ülkemiz açısından çok önemli ve olumlu gelişmelere vesile olacağı düşünülmektedir.

Dünyanın en büyük iş sağlığı ve güvenliği fuarını iki yılda bir Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleştiren MESSE Düsseldorf Firması Dünyada üçüncü ülke olarak Ülkemizde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Konferans ile eş zamanlı olarak Türk İş Sağlığı ve Güvenliği (TOS+H Expo) Fuarını düzenlemektedir. Konuyla ilgili uluslararası ve ulusal kurum ve kuruluşlar İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki hizmet ve ürünlerini söz konusu Fuarda sergileyebileceklerdir.

İş sağlığı ve güvenliği alanında son gelişmeleri ve iyi uygulama örneklerini görebilmek ve dünyadaki gelişmeleri takip edebilmek adına Konferans önem arz etmektedir.

Konferans ücretli olup kayıt işlemleri ile ilgili tüm detaylara http://www.tioshconference.gov.tr  adresinden ulaşılabilmektedir. Bilgilerinize sunarız.