Gümülcine, Batı Trakya-Tarım, Gıda, Hayvancılık, Ambalaj Sektörel Buluşması

12 Nisan 2016

Tarih     :12/04/2016

Sayı       : 4513

İlgi: Trakya Kalkınma Ajansı’nın 11.04.2016 tarihli ve 58793565-151.00E.448 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 21-23 Nisan 2016 tarihleri arasında Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde (Komotini), Batı Trakya Tarım Enstitüsü'nün ev sahipliğinde "Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Ambalaj Sektörleri Buluşması ve İkili İş Görüşmeleri" gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Yunan vatandaşı olan 150.000 civarında Müslüman Türk'ün yaşamakta olduğu Batı Trakya, özellikle yaş meyve ve sebze gibi tarımsal ürünler bakımından zengin bir bölge olup tarım, gıda, hayvancılık ve ambalaj sektörleri açısından önemli avantajlar içermektedir.

Batı Trakya Bölgesi Avrupa Birliği'ne dahil olduğundan Avrupa'ya açılmak isteyen Bölge firmalarımız açısından ayrıca önemlidir. 22 Nisan Cuma günü yapılacak olan ikili iş görüşmelerine Yunanistanlı işadamlarının yanı sıra Bulgaristan'dan da 40 kişilik bir katılım olacaktır. Program kapsamında katılımcı firmalar için sadece Cuma günü 15.30'da B2B görüşmelerine katılma ya da 3 günlük programın tamamına katılma şeklinde 2 seçenek bulunmaktadır. Etkinlik programı ve konaklama seçenekleri Ek'te sunulmaktadır. Program kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından firmalarımıza organizasyona kayıt aşamasında ve organizasyon süresince alanda teknik yardım sağlanacaktır. Gerekli ayarlamaların yapılabilmesi için programa katılmak isteyen firmalarımızın https://tr.surveymonkey.com/r/yunanistan  linkini kullanarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

DOSYALAR / BELGELER