Çorlu TSO ve RASYOTEK İşbirliğinde; 6111 Sayılı SGK Teşviki ve Diğer Personel Teşviklerinden Yararlanıyor musunuz? Semineri Gerçekleşti

28 Nisan 2016
Çorlu TSO ve RASYOTEK İşbirliğinde; 6111 Sayılı SGK Teşviki ve  Diğer Personel Teşviklerinden Yararlanıyor musunuz? Semineri Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve RASYOTEK işbirliğinde hazırlanan  “6111 sayılı SGK Teşviki ve Diğer Personel Teşviklerinden Yararlanıyor musunuz?” semineri 28 Nisan 2016 Perşembe günü Hilton Garden Inn Çorlu’da gerçekleşti.

Seminerin sunumunu  gerçekleştiren Haldun Pak; “Asgari ücretin 1.300 TL olmasının akabinde, işverenlere sunulmuş olan en değerli teşvik haline gelen 6111 sayılı SGK teşviki, birçok firma kendi bünyesinde uygulamakta güçlük çekmektedir. Bu teşvik 5510 sayılı yasa ile elde etmiş olduğunuz %5’lik kazanımınıza ilave olarak %15’lik katkı sağlayabiliyor. 28 Aralık 2015 tarihli ve 29576 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına istinaden 6111 sayılı teşvik kanununun bitiş tarihi 31.12.2020 tarihine kadar olacak şekilde  5 yıl uzatılmıştır. Bu kanun; SGK ödemelerini düzenli yapan şirketlere tanınan 5510 sayılı %5’lik indirime ilave olarak gelmiştir. Her iki kanundan birlikte yararlanmak mümkündür. SGK prim ödemelerini düzenli yapan, Genel olarak 2011 yılından bu yana personel sayısında artış yaşayan  veya 2011’den bu yana yeni SGK dosyası açılışı yapmış olan şirketler 6111 sayılı kanundan yararlanabilirler. Ayrıca; Son 6 aydır SGK primi yatmamış işsizler, işe alındığında, 54 ay’a kadar teşviğe uygun olarak faydalanabilirler” dedi.

Toplantı soru - cevap bölümünün tamamlanmasıyla sona erdi.
HABER GÖRSELLERİ