İran-Kapsamlı Ortak Eylem Planı Sıkça Sorulan Sorular Rehberi

Tarih     :15/07/2016

Sayı       : 7745

İlgi: TOBB'nin  11.07.2016 tarihli ve 0411/13258 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti ve Almanya)   arasında   mutabık   kalınan   Kapsamlı    Ortak    Eylem    Planı'nın    (KOEP) Uygulama  Gününün  sonrasında,  İran'a  yönelik  hangi  yaptırımların   kaldırıldığına   ilişkin ABD ve AB makamlarınca "Sıkça Sorulan Sorular" rehberi hazırlandığı açıklanmıştır.

ABD  Hazine  Bakanlığı   tarafından  hazırlanan   "Sıkça  Sorulan  Sorular" rehberinin,   güncel   eklemelerle   birlikte,   İngilizce   olarak,   https://www.treasury.gov/resource-center/sanctions/Programs/Documents/jcpoa_faqs.pdf adresinde yer aldığı bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.