Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı´na Katıldı

13 Kasım 2013
Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'na Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  ve Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi Enis Sülün katılımda bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, "Biz kamudan tek bir şey istiyoruz. Bizim iş yapma şartlarımız, rakiplerimizle, rekabet ettiğimiz ülkelerin şartları ile aynı standartlara getirilsin. Biz o zaman Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yaparız diyoruz. Bunun yolu da yapısal reformları hızla tamamlamaktan geçiyor" ifadesini kullandı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, "Ağustos ayında yapılan seçimler sonucunda TOBB'un yönetim organlarının seçildiğini hatırlatarak, "Bu çerçevede TOBB Yönetim Kurulu, Konseylerimiz ve diğer kurullarımız yeni üyeleriyle teşekkül etti. Bugün Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı bizlere hayırlı olsun ziyareti için geldi. Ziyaretinden ve kendisini birliğimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın çalışmalarına değinen Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: "Meclisimizin tatile girdiği dönemde bile Gümrük ve Ticaret Bakanımız yoğun bir şekilde çalışmaya devam etti. Bu süreçte Türkiye için, Türk iş dünyası için çok önemli reformların hazırlığını tamamladı. Meclisin açılmasından hemen sonra da bu reformların kanunlaşması için mecliste gündeme getirdi. Tüketicinin Korunması Kanunu Meclisten geçerek sayın Cumhurbaşkanımıza sunuldu. Yıllardır sürekli vurguladığımız ancak bir türlü çıkaramadığımız Perakende Yasası sayın Bakanımızın vizyonu ile hazırlandı. İlgili kesimlerin görüşüne sunuldu. Ben huzurlarınızda bu reformların mimarı olan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'ya Türk özel sektörü adına teşekkür ediyorum"dedi.

Oyun sahasını düzeltmek için önemli adımlar

Bakan Yazıcı'nın bugüne kadar üretime, ihracata, istihdama katkı sağlamak amacıyla özel sektörün sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Oyun sahamızı düzeltmek için çok önemli adımları attı. Hükümetimiz ve Sayın Bakanımız devamlı olarak reel sektörle istişareye büyük önem verdi. Sadece istişare etmedi, özel sektörünün önünü açacak alanlarda kamu-özel sektör ortaklıklarına vizyon verdi. Bu kapsamda, ülkemizin kara sınır kapıları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından modernize edildi. Sınır kapılarımızın modernizasyonu tüm dünyaya örnek oldu ve Birleşmiş Milletler raporunda örnek olarak gösterildi. İnşallah bu hafta sonu Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı'nın temel atma törenini de Sayın Bakanımız ile birlikte yapacağız. Bu kapıyla birlikte Kars ve Ardahan'ı Gürcistan'ın gelişmekte olan güney kesimine bağlayacak. Ahıska Türkleri ile ilişkilerimizi güçlendirecek. Önümüzdeki süreçte Sayın Bakanımızın istişare ve diyaloğa devam ederek reel sektörümüzün sorunlarını çözmeye devam edeceğini biliyoruz. Hükümetimiz, meclisimiz bizim önümüzü açtıkça biz de daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat sağlayarak ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasının güvencesi olacağız" ifadesini kullandı.