Paris Sial Fuarı/İkili Görüşme Etkinliği Yurt Dışı İş Gezisi

4 Ağustos 2016

Tarih     :04/08/2016

Sayı       : 8356

İlgi: T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Edirne Müdürlüğü’nün 03.08.2016 tarihli ve 48443531-010.07/894  sayılı yazısı

COSME Avrupa işletmeler Ağı Projesi kapsamında TR21 (Tekirdağ, Edime, Kırklareli) ve TR22 (Balıkesir ve Çanakkale) İllerinde faaliyet göstermekte olan KOBİ’lerin uluslararasılaştırma ve inovasyon kapasitelerinin arttırılması amacıyla faaliyet gösteren EEN WEST-MAR Batı Marmara Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyum faaliyetlerinin KOSGEB Edirne Müdürlüğü koordinasyonunda Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilmekte olduğu bildirilmiştir.

Batı Marmara Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu Avrupa İşletmeler Ağı bünyesinde 66 ülkede faaliyet gösteren KOBİ’lerin ülkemiz KOBİ’leri ile ürün/teknoloji/hizmet transferi ve bu kapsamda oluşturulacak işbirliklerine liderlik etmek amacıyla, COSME Programının ulusal koordinatörü olan KOSGEB tarafından görevlendirilmiştir. Konsorsiyumun faaliyetleri arasında yurt dışı ve yurt içinde ikili iş görüşmeleri düzenlemek, KOBİ’lerin dış ticaret ve inovasyona yönelik kapasite arttırılması konularında seminer/eğitim/çalıştaylar düzenlemek ve bu alanlarda danışmanlık hizmetleri vermek, Avrupa Birliği mevzuatı konusunda KOBİ’lerin yaşadığı problemleri Avrupa Komisyonuna ileterek sorun çözücü olarak hareket etmektir.

Konsorsiyum tarafından 16-20 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde Sial Gıda Fuarı’na, Tekirdağ, Edime, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir illerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin katılımıyla bir yurt dışı iş gezisi düzenlenmesi planlanmaktadır. Paris’te faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı ortaklarıyla gerekli görüşmeler yapılmış olup, KOSGEB desteğiyle düzenlenmesi planlanan yurt dışı iş gezisi kapsamında konaklama, ulaşım, tercüme, rehberlik, fuar giriş ücreti, toplantı/organizasyon giderlerinin %60’ı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. KOSGEB Edime Müdürlüğü gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili Müdürlüğümüz personeli Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden USLU görevlendirilmiş olup söz konusu iş gezisine katılmak isteyen firmaları ekteki formu doldurarak KOSGEB Edirne Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.