Çorlu TSO Personeline Yönelik “İşyerinde Stres Olgusu ve Stres Yönetimi Eğitimi” Gerçekleşti

25 Temmuz 2013

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası personeline yönelik İşyerinde Stres Olgusu ve Stres Yönetimi Eğitimi 19 Temmuz 2013 Cuma günü Odamız Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

Sunumunu Melih Bozcan'ın yaptığı eğitimde; "Stres, genel anlamda baskıya karşı gösterdiğimiz tepkilerdir. İş hayatında ya da gündelik yaşamda hepimizin karşılaştığı, kaçınılmaz bir durumdur. Bunu bazen bir sınava hazırlanırken, bazen de kalabalık bir gruba sunum yaparken yaşamaktayız. Ancak her stres, performansımızı olumsuz etkilemez, hatta belirli bir noktaya kadar faydalıdır. Örneğin iyi stres, insanın zorluklarla mücadelesinde yardımcı olan mekanizmaları harekete geçirerek, yararlı sonuçların elde edilmesini sağlar. Burada önemli olan sizin zararlı stresle başa çıkabilmenin yollarını öğrenmeniz ve onu kontrol altına almanızdır"dedi.

Ayrıca; Stres Nedir ?,  Stresin Belirtileri, Stres Kaynakları, Stresin Olumlu Etkileri, Olumsuz Stres, Örgütsel Stres Kaynakları, Kişisel Stres Yönetimi hakkında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası personeline bilgiler verdi.