20 Aralık 2017
"Türkiye Teknoloji Buluşmaları Trakya" Çorlu TSO´da Gerçekleşti

TOBB ve Türk Ekonomi Bankası iş ortaklığı ile Turkcell ana sponsorluğunda, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ev sahipliğinde  "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" 20 Aralık 2017 Çarşamba günü Çorlu TSO Enis Sülün Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Panele; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu TSO Meclis Üyesi Hülya Perin, Tekirdağ  İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Kaan Çelik ve Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz, katılımda bulundu.

Oda ve Borsalarımız Teknolojinin Yayılmasında Büyük Etkendir

4 yılda, 23 ilde, 54 konferans gerçekleştiğini ifade eden Cengiz Günay; "Son 1 yıldır  Anadolu’yu birlikte dolaşıyoruz.  TOBB olarak bu etkinlikleri himaye ediyoruz ve Birliğimizin öncülüğünde bugün 10’uncu Teknoloji Buluşması’nı yapıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz konferanslara 10 binin üzerinde kişi katıldı. Dijital fırsatları KOBİ’lerimize anlatmayı amaçladığımız, e-ticaret ekosistemdeki öncü aktörleri Anadolu’yla buluşturduğumuz bu etkinlikler için TOBB E-ticaret Meclisimizin aynı zamanda Başkan Yardımcısı olan Merter Bey'e teşekkür ederim. Bugünkü ev sahibimiz olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na, etkinliğe destek veren diğer oda ve borsalarımıza ve Trakya Kalkınma Ajansımıza da teşekkürlerimi sunmak isterim. Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olan Birliğimiz, içinde bulunduğumuz çağın teknolojilerinin tüm Türkiye’ye yaygınlaşmasını sağlamak için durmadan çalışıyor. Türkiye’nin 81 il ve 162 ilçesindeki oda ve borsalarımız teknolojiye inanırsa, Türkiye çok daha hızlı zenginleşir. Büyük metropoller dışında da bu teknolojilerin yaygınlaşmasında en önemli aktör odalarımız ve borsalarımızdır" dedi.

Firmaların Dijitalleşme Konusunda Bilgiye İhtiyaçları Var

"Küreselleşen ekonomide kuralların değişmesi ve rekabetin zorlaşması ülkeleri teknoloji üretebilen birer bilgi toplumu olma yolunda ilerlemeye zorluyor" diyen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül; " Bu nedenle firmaların giderek artan ölçüde dijitalleşme konusunda bilgiye  ihtiyaçları var. Dijital ile yaşanan hızlı dönüşüme ayak uydurmak ve onların dijitalleşmesini teşvik ederek  kullanabilecekleri yöntemler, iş modelleri ve arayüzler ile tanışmaları sağlamak amacıyla düzenlenen bu toplantının  KOBİ’lerin kurumsal altyapı ve kapasitelerinin geliştirilmesine  katkı sağlayarak  kısa vadede firmalara, uzun vadede de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Dünya Teknoloji Alanında İlerliyor ve Dijitalleşiyor

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Biz Trakya Kalkınma Ajansı olarak Trakya’mızı küreselleşen bir ortamda geleceğin Trakya’sını hazırlamak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Türkiye ve Dünya teknoloji alanında ilerliyor ve dijitalleşiyor. Türkiye’nin büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için elimizden gelenin fazlasınız yapmak zorundayız. Bu mesele gerçekten önemli ve gündemimize almamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından  ana sponsor hakkında, Turkcell Direktörü Barbaros Özdemir, bilgiler verirken, sponsor firmaların yetkilileri; Endüstride Yeni Ufuklar , Dijital Güvenlik,  Dijital Dünyada Pazarlamanın Yeni Kuralları ve E- İhracat Yolunda, konularında katılımcılara sunum gerçekleştirdi.
HABER GÖRSELLERİ