Dünya Arı Günü

Tarih     :05/03/2018

Sayı       :2647

İlgi: TOBB’nin 26.02.2018 tarihli ve 0332/3381 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünden TOBB intikal eden 26.01.2018 tarih ve 286633 sayılı yazıda; Ülkemizin de aralarında bulunduğu 115 ülkenin ortak sunuculuğunda, 20 Mayıs tarihinin “Dünya Arı Günü” ilan edilmesine yönelik karar tasarısının 20 Aralık 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda oybirliği ile kabul edildiği, her yıl düzenlenecek “Dünya Arı Günü” etkinlikleriyle arıların ve diğer tozlayıcıların insanlık ve dünyamız için taşıdıkları önemin hatırlanması, bu konuda bir ayrıcalık oluşturulması ve bu etkinliklerle Birleşmiş Milletler 2030 gündeminde tanımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin başarılmasına da katkı sağlayan biyoçeşitliliğin ve ekosistemin korunmasına dikkat çekilmesinin hedeflendiği belirtilerek, imkanlar dahilinde çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi talep edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

DOSYALAR / BELGELER