ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´ndan Çorlu TSO´ya Ziyaret

24 Nisan 2013
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çorlu TSO'ya Ziyaret

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları; Umut Oran, Erdoğan Toprak, Faik  Öztrak ve CHP Milletvekilleri ile birlikte 24 Nisan 2013 Çarşamba günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundu.

        CHP Heyeti; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Erik, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu ve Çorlu TSO Meclis Üyeleri tarafından ağırlandılar.

       Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ile birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti  dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında; "Bir süredir iş dünyasıyla biraraya gelme gibi bir politika izliyoruz. İlk kez Çorlu'da iş dünyası ile biraraya geliyoruz. Bu Çorlu'nun bizim açımızdan ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çorlu çok hızlı gelişen bir bölgemiz. Güzel bir çevresi ve doğaya saygısı var. Çorlu sanayisi gelişmiş, insan kalitesi iyi olan bir ilçemiz. Haklı olarak üniversite istiyor. Bu taleplerin hepsini saygıyla karşılıyoruz. Çorluyu sadece Çorlu olarak düşünmekte doğru değil. Çorlu, Tekirdağ ve Trakya çok önemlidir. Fakat Adapazarına kadar olan çizgi de ortak politika üretilmesi gereken bir alandır. Ulaşımı ve sanayiyi bu bağlamda düşünmek zorundayız. Çünkü nüfus yoğunluğu sürekli olarak artmaktadır.  Teknolojiyi bilimle biraraya getirmeyen sanayinin dünyayla rekabet etme şansı yoktur. Bilgiyi mutlaka sanayide kullanmak zorundayız. O nedenle Çorluya  İleri Teknoloji Üniversitesi'nin istenmesini saygıyla karşıladığım bir talep olduğunu belirtmek istiyorum. Keşke bütün illerimiz ileri teknolojiye dönük bu tür talepleri sürekli olarak yenileyebilseler. Eğer Çorluya İleri Teknoloji Üniversitesi kurulabilirse sanayinin nitelikli, katma değeri yüksek ürünler ürettiğini göreceğiz.  O zaman Türkiye'nin hem dünyadaki saygınlığını pekiştirmiş olacağız hem de Türkiye sanayi açısından dünyada daha iyi bir konumda olacaktır" dedi.

       Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan Erik konuşmasında; "Sanayisi, iş olanakları ve stratejik önemi ile Trakya'nın en büyük ilçesi olan Çorlu, bilindiği üzere Türkiye'nin de en gelişmiş ilçelerindendir. Çorlu üreten ve kendi öz değerleriyle hızla bugünlere gelen bir ilçedir. Girişimci ruha sahip sanayici, iş adamı ve esnafın varlığı ve gücü dikkatlerden kaçmadığı gibi ilçemizin katma değerini artıran faktörlerin de başında yer almaktadır. İlçemizin ihracat rakamlarında ortaya koyduğu başarı, sanayisinin hızla gelişip büyümesi ve markalaşma konusunda kat ettiği mesafe önemlidir. Bu açıdan bakıldığında Çorlu ülkemiz genelinde isminden sıkça bahsedilen ve adını dünya ya duyurmayı başaran bir konumuna yükselmiştir. Odamız Çorlu'nun ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda faaliyetlerini gerçekleştirerek başarılı işlere imza atmaktadır. Demokrasimizin gereği zaman zaman fikir ayrılıkları olsa da, mesele Çorlumuzun çıkarları olduğunda hep birlikte ortak hareket ederek neticeye gitmek adına beraber çalışmalar yapmanın çok önemli olduğunu ifade etmek isterim.  İlçemize hak ettiği güzel hizmetlerin gelmesi ve verilmesi noktasında da, bizler Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen herşeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Amacımız ortak; ülkemizin daha rekabetçi olması, insanımızın refahının artması, insanımızın küresel ekonomiden daha çok pay alması.  İşte bu amaçlar doğrultusunda, hiçbir ayrıma gitmeden,  el birliği ile çalışarak, hep birlikte, yeni küresel başarı öykülerini yazabiliriz. Bizleri, yani dünyanın dört bir köşesinde özveri ile çalışan ticaret ve sanayi ile iştigal eden değerli üyelerimizi CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile birayaya getiren Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatına teşekkürlerimi arz  ediyorum"dedi.

       Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu konuşmasında; Bölgemiz ve özellikle Trakya, ülke ekonomisinin büyümesinde önemli katkılar yapmış ve ekonomimizin lokomotifi haline gelmiştir. Trakya'nın ülke gelişimine yaptığı katkılarda Çorlu'nun etkisi büyük bir öneme sahiptir. Sanayide ve ticari hayatta Trakya'nın başkenti konumunda olan Çorlu, coğrafi konumu itibariyle de doğu ile batı illerimiz arasında önemli bir kavşak noktası durumundadır. 55. yılına  giren Çorlu  Ticaret ve Sanayi Odası Çorlu ile birlikte büyüyerek bugüne gelmiştir. Çorlu  küçük bir ilçeden bir metropole dönüşmektedir. 54 ilden büyük, hızla gelişen ve nüfusu günden güne artan Çorlumuzun yıldızı her geçen gün daha da parlamaktadır. 5 üye ile 1958 yılında kurulan odamızın, bugün  itibariyle  üye sayısı 5.695  adettir ve  747 adedi sanayi kuruluşudur. Dağılımına baktığımızda; 280 adeti tekstil, 112 adeti deri, 13 adeti un, 9 adeti yağ, 28 adeti kağıt, 95 adeti kimya, 86 adeti otomotiv yan sanayi ve Avrupa Serbest Bölgesinde çeşitli sektörlerde 124 adettir. Odamızca hazırlanan kapasite rapor sonuçlarına göre toplamda üretim sektöründe; yaklaşık 55.000  kişinin çalıştığı kayıtlarımızla tespit edilmiştir. Üyelerimizin ülke ihracatındaki payı yaklaşık 3 milyar dolar civarındadır. 2012 sayımında Çorlu nüfusunun 273.362 olduğu bilinmektedir. Çorlu'nun yakın bir gelecekte nüfusunun 600.000'nin üzerine çıkması beklenmekte ve 2025 yılına kadar mevcut endüstrilerin yüzde 30 oranında büyüyeceği öngörülmektedir. Çorlu TSO; bölgesinin sorunlarını kendi sorunu olarak algılayan üye odaklı çalışan, bölgesinin değişimine katkı sunan, başka odalar tarafından imrenilerek bakılan akredite  A sınıfı (mükemmel) bir odadır. Avrupada ki eşdeğer kurumlarla aynı kalite ve çeşitlilikte hizmet sunmaktadır ve Türkiye'de bu katagoride olan 12 odadan biridir. Üyelerimizin genel menfaatleri doğrultusunda yaptığımız çalışmalarda; inandığımız doğruları, gördüğümüz yanlışları dile getirmeyi temel ilkemiz kabul ettik ve temsil görevimizi bu temel felsefe yörüngesinde yerine getirdik. İnandığımız doğrulardan biride Çorlu'ya İleri Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasıdır.   Bu konuda  gerekli çalışmaları yaptık, gelişmeleri takip ediyoruz. Umuyoruz ki en kısa zamanda bu oluşum tamamlanır, bölgemiz sosyal alanda hak ettiklerini alır. Günümüzün en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı ekonomi, Türkiye'de bir çok sektörde büyük tehdit oluşturmakta, Türkiye ve dünyada sahte, kaçak mal piyasasının büyüklüğü tüketicilere ve ülke ekonomisine büyük zararlar vermektedir. Bu durumun Türkiye'de büyük istihdam kaybına, vergi kayıplarına yol açması nedeniyle üzerinde hassasiyetle durulması ve konu üzerinde bütün kurumların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesi gerekmektedir"dedi.