CHP Milletvekillerinden Çorlu TSO´ya Ziyaret

21 Mart 2013
CHP Milletvekillerinden Çorlu TSO'ya Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili  Faik ÖZTRAK, CHP Genel Başkan Yardımcısı  Erdoğan TOPRAK, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre KÖPRÜLÜ, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER, CHP Sakarya Milletvekili Engin ÖZKOÇ, Çorlu Belediye Başkanı Ünal BAYSAN, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep PALABIYIK,  CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan KUM  21 Mart 2013 Perşembe günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundular.

Çorlu TSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan TOPRAK; "Ben Çorluluyum kendimi buradan kabul ediyorum. İşim, aşım, ailem Çorlu'da.  İlk defa bir partide iş dünyasından sorumlu gelen başkan yardımcısı görevlendirildi. Uzun yıllar CHP sanki sermayeye, üretime karşıymış gibi bir algı yaratılmış. Bizim CHP olarak hedefimiz, sanayicimizi nasıl güçlü kılarız. Hedefimiz bu" dedi.

Toprak: " İş dünyasını, üretenleri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya getireceğiz. Sorunları konuşarak çözmek adına bir program düzenleyeceğiz. Hem bu programa sizleri davet etmek hem de çalışmalarımızı aktarmak için buradayız. Türkiye şu anda sıcak paraya teslim oldu. Suriye ile kapılar kapanınca 11 ülke ile bağlantı kesildi. Elektrik tüketimi dünya genelinde artarken Türkiye genelinde düştü. Çünkü sanayimiz artık üretmiyor. İşsizlik çift haneli rakamlara ulaştı. Sizleri büyük tehlikeler bekliyor. Sizi acilen finans kaynaklarına ulaştırmamız gerekiyor. Türk sanayicisi, Türk işadamı kriz dönemlerinde, sıkıntılı dönemlerde üzerine düşen görevleri yaptı. Şimdi bizim size sahip çıkma zamanımız geldi. Artık size sahip çıkarak üzerinizdeki devlet yükünü azaltmamız gerekiyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise; "Kurumsal açıdan yeni yapılanma olmadan önce bu konuda bir birim kurulmuştu. Birim başında yer alıyordum. Kurultaydan sonra ise yeni bir düzenleme yapıldı. Malatya, Bursa ve Kayseride çok önemli toplantılar yapıldı. Bu toplantıların bir benzerini de Çorlu'da gerçekleştireceğiz"dedi.

Öztrak: "İktidar partisinin sadece borç alıp borcu idare etmek gibi bir yapısı var. Türkiye'de artık üretmiyoruz. Büyüdüğümüz yerler alışveriş merkezleri ve gökdelenler. Dünyada imalat sanayisi en stratejik sektörlerden birisidir. Her yerde açılan alışveriş merkezleri nedeniyle, bir müddet sonra göreceğiz Arjantin'e döneceğiz. Arjantinde  bir sürü alışveriş merkezi açılmış ancak hepsi Pazar yerine dönmüş. İçerisinde yürüyen merdivenleri var ancak dükkan yok tezgah açılıyor.  Tezgah açıp ayakkabı satıyorlar. İktidar bugüne kadar devletin 38 milyar dolarlık malını sattı. 330 milyar dolar da açık var. Buna karşılık hükümet kendi aldığı 10 milyar doları ödemekle övünüyor. Hepiniz işadamısınız, sanayicisiniz, esnafsınız. Bir bankadan 10 milyar dolar aldınız ama diğer bankaya 368 dolar borcunuz var. Durumumuz budur" şeklinde konuştu.

CHP Milletvekilleri; Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Levent BORMALI, Engin ADIGÜZELOĞLU, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tarkan Uğur BENLİ,  Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet AĞU, Ali Rıza FINDICAK,  Nurdoğan YAVUZ, Meclis Başkan Yardımcısı Necati YILDIZ, Meclis Katip Üyesi İsmail BİLİCAN, Meclis Üyeleri; Hüseyin BULUT, Mustafa FİLİZ, Maksut KÜÇÜKDİŞLİ, Atilla GAYGUSUZOĞLU, Eyüp ÇATALKAYA, İsmail AKAR ve Ali BABADAĞI  tarafından ağırlandılar.