Bulgaristan Ram Trakya Heyeti´nden Çorlu TSO´ya Ziyaret

20 Mart 2015
Bulgaristan Ram Trakya Heyeti´nden Çorlu TSO´ya Ziyaret
Bulgaristan Ram Trakya Heyeti, "Trakyakent Programı" dahilinde 20 Mart 2015 Cuma günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Çorlu TSO) ziyaret etti.

Çorlu TSO'yu ziyarete gelen heyette; Ram Trakya Genel Sekreteri Ivan Varlyakov, Parvomai Belediye Başkanı Angel Papazov, Karnobat Belediye Başkanı Georgi Dimitrov, İşadamları; Georgi Bogdanov, Dechko Dechkov, Kostadin Topuzov, Aleksander Aleksanderov, Trakyakent Birlik Müdürü Behçet Atlı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Sedat Akbıyık, Trakyakent Yazı İşleri Sorumlusu Ercan Ermiş ve Tercüman Halit Filiz yer aldılar.

Gerçekleşen ziyarette; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Haluk Perçin Bayındır, Haşim Yiğit, Meclis Üyeleri; Atilla Gaygusuzoğlu ve Şeref Saka hazır bulundular.

"BUGÜNÜ DEĞİL, 50 YIL SONRASINI GÖRMEMİZ GEREKİR"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu; "Karşılıklı ziyaretler; büyük fırsatlara dönüştürülmelidir. Bizler uzun vadeli düşünüp gelişmelerin önünde olmalıyız. Sadece bugünü, yarını değil, 50 yıl sonrasını da görmeliyiz. Bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerinde önemli gelişmeler sağlayacağını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte karşılıklı ziyaretlerle istişarelerimiz devam edecektir" dedi.

"BU ZİYARETLER İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARINI ARTIRACAKTIR"

Ram Trakya Heyeti adına konuşma yapan Ram Trakya Genel Sekreteri Ivan Varlyakov; "Bizi burada ağırladığınız için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Heyetimizde belediye başkanları ve iş adamları bulunuyor. Bizim bulunduğumuz bölgeye Çorlu'dan iki iş adamı yatırım yaptı ve şu an çok iyi durumdalar. Daha önceki belediye başkanları ile iş birliği içerisinde olduk. Bu durumdan pozitif yönde faydalandık. Bizimle ticari anlamda birlikte olacak iş adamlarıyla çalışmaya hazırız. Bu gibi ziyaretler sonrasında aramızdaki iş birliği fırsatları artacaktır" ifadelerini kullandı.